lördag 21 oktober 2017

Bus eller godis - Tips -

Idag gjorde jag dessa coola chokladöverdrag som passar till mars och snickerschoklad (även lidl´s egna märke på liknande) som är cirka 10 cm långa.Vi älskar ju Halloween så jag tänkte faktiskt att barnen skulle få dessa som lördagsgodis idag men man kan ju lika gärna göra flera såna och bunkra upp med för att ge bort ifall det kommer barn som går "bus eller godis" den 31/10 (har varit väldiga diskutioner på sociala medier om vilket datum det är man går bus eller godis och svaret är att det är den 31 oktober varje år oavsett vilken dag det är, precis som i USA. Dock väljer många att ha halloweenfesten i någon av de anslutande helgerna och det är helt okej). 
Man kan ju även göra såna chokladfigurer och lägga ner i godispåsen till barnen om man ska ha en halloweenfest tex :)Själva mönstret hittar man om man googlar, halloween candy bar, spara bilderna på datorn och skriv ut i storleken 12x18cm för att passa just denna storleken på lite tjockare papper (240g använde jag) i dom färgerna du vill ha. Klipp ut, limma eventuellt på ögon. lägg dit chokladen och fäst en liten extrastark dubbelsidig tejpbit på ena "vingen" och vik ihop fingarna runt om chokladen. Fungerar säkert med limpistolen också. Enkelt och snyggt!
Gjorde även dessa fina spindelklubborna för någon vecka sen som även dom passar bra antingen i godispåsen till halloweenfesten, till bus eller godis barnen eller kanske till att pynta dessertbord eller ha med i dukningen till halloweenmiddagen :)
Man tar en klubba, en fyrkant svart silkespapper och lägger runt om klubban, knyt fast med svart sytråd så den håller sig där. Använd 2 svarta piprensare som du delar på mitten så att du har 4 stycken, snurra dom runt klubban och böj till ändan. Limma på ögon så är dom färdiga :) Lite pilligt men effektfulla! Jag gjorde 20 stycken och det tog sin tid..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar