måndag 9 januari 2012

Vintrig våningstårta med Tingeling, eller var de hennes mormor? ;)

I lördags gjorde jag denna tårta till Nadine som igår fyllde 2 år :)Mamma Rebecka hade bestämt att Tingeling var temat på kalaset så därför skulle hon gärna finnas med på tårtan plus att den skulle vara rosa och de skulle finnas snöflingor på. Gjorde Tingeling en vecka före och ja jag måste säga att de är skitsvårt att modellera människor så att de ser ut som riktiga människor! Tingeling är ju vanligt vis en ganska snygg, lite sexig supersmal tjej. Hade en bild att gå efter men de är inte alltid så lätt och trots att jag försökte göra mitt bästa så blev jag så full i skratt när jag efter 2 timmar gjort klart henne. Hon såg nämligen inte alls så ung och snygg ut som den verkliga Tingeling utan snarare lite mer som om de skulle vara hennes gamla, tjocka rynkiga mormor? ;) Skickade till Rebecka att hon fick förbereda sig på att Tingeling ser ut som hennes mormor och hon tyckte inte alls att de gjorde något och blev ännu mer nyfiken på hur tårtan skulle se ut :) När jag skicka sms att tårtan var klar tog de inte lång tid innan de var här och hon sa de var som på julafton de skulle bli sååå spännande att få se tårtan och de blev verkligen jättenöjda hela familjen =) De var så nöjda att hon sa att jag MÅSTE göra deras bröllopstårta om hon så skulle tvinga mig haha :-) Senare på kvällen visa hon en film, de hade filmat när Nadine fick se tårtan i kylskåpet och hon ville verkligen ha Tingeling, de var ju hennes Tingeling :) De hade fullt upp med att få bort henne från kylskåpet och hon blev så ledsen när de stängde kylskåpet att de fick öppna en kort stund igen för att titta hehe :) De hade visst problem med kylskåpet resten av kvällen =) Var verkligen kul att se reaktionen :)


Och efter att ha gjort denna tårtan så har jag faktiskt anmält mig på en människomodelleringskurs i mars :-) Ska bli så kul och jag hoppas verkligen att jag efter den ska kunna vara lite bättre iaf ;) Synd att kursen är först i mars för redan idag ska jag ge mig på att modellera nästa människa som förhoppningsvis ska likna Rapunzel, ja vi får väl se hur de går med de ;)
Namnet och alla snöflingor är penslade med pärlemorglitter vilket är väldigt svårt att fånga på bild men de glittra så fint så :)

Tårtan är fylld med Dumlemousse och Hallonmousse

9 kommentarer:

 1. jag tycker den blev jättefin,vill du få dig ett gott skratt så ska du gå och titta på min tjingeling tårta,ja är sämst på att modellera människor och tycker som dig att de är supersvårt.

  SvaraRadera
 2. Tårtan blev jättefin, och Tingeling! Hon är garanterat inte lik min mormor kan jag lova ;-) Vad roligt med människomodellering, det hade jag också velat gå!

  SvaraRadera
 3. Visst är det Tingeling och inte hennes mormor! :) Människor är svåra tycker jag också, så vad roligt att du skall gå på kurs. Fin tårta med snöflingorna och krusidullerna.

  SvaraRadera
 4. hej
  Hoppas du haft en bra dag.
  Du har fått en liten award av mig. Men du, absolut inget krav att föra detta vidare, bara en komplimang från mig!

  SvaraRadera
 5. Verkligen jätte vacker Milli.. Hela tårtan bara utstrålar sagovärld. Du har lyckats perfekt. Tingeling blev ursöt och den övriga dekorationen blev bara så rätt. Ursnyggt.. Älskar färgen på tårtan

  SvaraRadera
 6. Bullmamman: Tack!

  Amy: Tack =)

  Sabina: Tack :)

  Smulansbakblogg: Ja de är svårt! Var inne och kollade på din blogg men hitta inte den tårtan :( Blev ju lite nyfiken nu ju ;)

  Linda: Haha njae jag kanske tog i lite haha :) ja de ska bli kul :)

  Tove: Tack tack :-) Ja de är riktigt svårt när man inte har en aning om hur man ska göra så tror och hoppas att kursen underlättar :)

  Emma: Tack vad roligt att läsa att du gillar min blogg så mycket :) Har dock lite lite med tid över så den blir nog liggandes där..

  Carola: Åh tack snälla du vad glad jag blir å få en sån kommentar från en som är så duktig som du :-)

  SvaraRadera