onsdag 4 januari 2012

Tårta till Alfred med massa läskiga djur/kryp

Min första kille jag hade i sexan hette faktiskt Alfred men denna tårtan var inte till honom utan till en Alfred som idag fyller 3 år :) Han älskar läskiga djur och mamma Malin (min föredetta granne) ville väldigt gärna att de skulle vara läskiga djur på tårtan så som krokodil och orm. Sen fick de också väldigt gärna vara 5 djur på så att alla barnen kunde få äta varsitt djur. Var inte svårt att göra djur/kryp de svåra var att komma på vad som är läskigt och sen att stoppa bara vid 5 ;) Blev 5 djur/kryp + några extra nyckelpigor. Funderade på att göra en mördarsnigel men tänkte att den inte är så fin så de fick bli en söt vanlig snigel, kan ju inte bara vara hemska djur ;)


Så igårkväll kom halva familjen för att hämta tårtan och storasyster blev mäktigt förvånad och utfbrast med en gån "woooow vad fin!". Hon hade världens intervju med mig hur jag gjorde den och den och hur lång tid de tog att göra hehe. Malin blev också supernöjd och jag fick order om att inte gå in i väggen så att hon kan få beställa fler tårtor :) Åh direkt hon kom hem så kom bilden upp på tårtan på FB med massa fina ord och sånt är alltid så kul att höra eller läsa :-) Fick också höra att Alfred gärna ville äta upp tårtan med en gång men fick nöjja sig med en nyckelpiga och en sten fram tills kalaset som är idag :)
Å nyfiken som jag är så kollade jag även igenom hennes logg och plötsligt såg jag en annan bild på en annan tårta jag gjort för inte alls länge sen, även där hade hon skrivit att hon varit på barnkalas och ätit av en superfin tårta som var supergod :) Såå kul!! :)

Vissa tårtor vill man inte alls göra egentligen och vissa tårtor älskar man att göra, denna var superrolig att göra och jag blev verkligen jättenöjd. Här kommer en massa bilder, hade svårt att bara välja ut en eller tre, man vill ju visa alla vinklar och hörn ;)

Tårtan bestod utav banantårtbotten, Algrensbilarfluff och Jappmousse. Tårtan är beräknad för 15 personer och tog sammanlagt 9 timmar att göra.

13 kommentarer:

 1. Så fin! Du är så duktig!!

  SvaraRadera
 2. Den va inte bara fin utan underbart god också ahlgrens och banan det va finemang det! Tack så mycket tårtan va pricken över i på kalaset. hälsn Malin och Alfred

  SvaraRadera
 3. åh den blev verkligen cool tårta och kan förstå att de reagerade så,tror nog varje barn som såg denna skulle skrika till.jättefin verkligen milli

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tårta!
  Underbara detaljer!

  SvaraRadera
 5. Jätte härlig tårta.. Gillar att den är vågig.. Krokodolem bliv så bra.. men jag tycker de är söta dina små djur :) Speciellt sniglarna

  SvaraRadera
 6. JÄTTEFIN tårta!!! Tycker det är en av dina bästa :)

  SvaraRadera
 7. Så härlig tårta! En perfekt barntårta med alla sina fina modelleringar och små detaljer. Förstår att den var rolig att göra!

  SvaraRadera
 8. Jättefin tårta och va fint du har modellerat draken och de andra djuren! :)

  SvaraRadera
 9. Ann: Tack =) Färgerna är lite starkare i verkligheten men de är ibland svårt att få de rätta nyanserna på kort..

  Sabina: Tack snälla du :-)

  Hovkonditorn: Åh vad roligt att höra, tack :)

  Malin: Nämen vad roligt att få en kommentar av dig här :) Såå roligt att höra att ni gillade den =D

  Smulansbakblogg: Tack snälla du :) Ja jag har aldrig fått en sån tårta någon gång så som barn hade man nog varit överlyclig :)

  Annica: Tack =)

  Nanna: Vad roligt å höra :-) Tack!

  Carola: Tack =D Ja man vill ju inte göra alltför hemska djur ändå ;)

  Stök i kök: Tack!

  Pernilla: Tycker du de? Vad roligt att höra =) tack!

  Tove: Tack! Ja den var jätterolig att göra :) Hade kunnat hålla på hur länge som helst ;)

  Amy: Tack =) Fast de är en krokodil och inte en drake ;)

  SvaraRadera