lördag 1 oktober 2011

Tårta till minifjortis (rosa, glitter och glamour)

I går fyllde Amanda år igen och Pappa Kent som vi för övrigt är väldigt bra kompis med ringde och beställde tårta. De är alltid kul att få beställningar av den familjen eftersom jag nästan alltid får skapa på fri hand :) Denna gången hade de bestämt fyllningar, de ville ha samma fyllningar som fanns i kuddtårtan  och Amanda ville att tårtan skulle vara rosa och vit. Hur lätt är de inte att pricka in dom kraven ;) Mamma Susanne hälsade att hon nu blivit en riktig minifjortis och jag fundera länge på hur en fjortis är och hur man ska visa de..? Så jag tänkte rosa, glitter och glamour.
Var där och hälsade på idag och Amanda var jättenöjd med tårtan och de andra flickorna på kalaset hade blivit avundsjuka :-)
Förra året såg hennes tårta ut så här, fortfarande i rosa men med en söt dödskalle med rosett :) Kul att se hur de ändras med åren och att de helt plötsligt gillar nya saker :)Om ni undrar på hur jag gjort glitterbokstaven så har jag lagt ut en steg för steg beskrivning på den som du kan se här.

Som vanligt så måste man ju klippa och klistra för att få en tårtkartong att passa ;) Funderar på att åka till Norge och köpa våningstårtkartonger, har ju bara 3 mil dit så.. :)

Tårtan var beräknad för 20 personer och fylldes med chokladmousse + Citronmousse (Lemoncurdgrädde)

6 kommentarer:

 1. Åh vad läcker!! En riktig tjejtårta!
  Helt underbar! :)

  SvaraRadera
 2. den blev superfin,och skulle själv älska att få en sån fin tårta,lägga till nån siffra bara*Ler*

  SvaraRadera
 3. Åh vad fin! Vad glad man skulle bli över att få en sån tårta!!

  Sådana kartonger vore ju väldigt smidigt. Att det inte finns här i Sverige?!

  :-)

  SvaraRadera
 4. Jätteläcker tårta! Skulle nog gillas av vilken tjej som helst, fjortis eller ej =)

  Jag använder bara tvådelade kartonger, alltså där botten och lock är för sig, så när jag har höga tårtor tar jag bara en botten och använder som lock. Om tårtan är riktigt hög brukar jag tejpa fast fyra grillspett i hörnen så får locket vila på dem.

  Kartongbottnarna jag använder är 12 cm höga.

  SvaraRadera