måndag 12 september 2011

Tårta: Dator och World of Worldcraft

I fredags fyllde mammas gubbe år och givetvis var de jag som gjorde tårtan :) Alla i släkten verkar förvänta sig att få en tårta så ingen blir överraskad längre, hehe ;) Tommy älskar datorer och när han inte reparerar datorer så spelar han World of Worldcraft typ dygnet runt så de var inte så svårt att bestämma vilket tema tårtan skulle få =) Detta är den andra tårtan jag gör med temat W.O.W, den första kan du se här!

Och eftersom de ändå var en tårta till familjen så passade jag på att prova att göra egen SP. Den var verkligen mjuk och lättarbetad, påminde om dekorfondanten fast mjukare ändå. Tyckte dock den var för mjuk så den sprack lite efter att man lagt på locket, och man såg alla ränder efter kavlingen :( Nästa gång ska jag prova ha i mer florsocker annars är de ju väldigt lättvindigt att köpa färdig =D Den var iaf jättegod  men än vågar jag inte använda hemgjord Sp på finare tårtor.. Som tur är så verkar inte familjen lägga märke till alla småsaker som jag gör ;)Tårtan fylldes med nötnougatcreme och glasscreme
Täckt med hemgjord SP
Dekorationer är gjorda i Köpt SP blandat med FP

9 kommentarer:

 1. Vilken häftig tårta!! Är det en ätbar bild du har på "skärmen"? Var har du köpt i den i så fall?

  SvaraRadera
 2. Så himla cool!!!! Jättefina detaljer och snyggt med bilden på datorn, är också nyfiken på hur du gjort den och om den är ätbar?

  SvaraRadera
 3. Men Shit vilken fräck tårta... imponerad..

  SvaraRadera
 4. Alltså jag blir jämnt förvånad.Hur gör du dessa.helt otroliga tårtor du gör.Själv är ja inte så haj på de.
  Kollade upp om macaronmattan,tydligen så får man recepthäfte och även decomaxen spritsen och priset blir 500kr.
  dem kan man köpa snart på önska butikerna,som finns lite överallt i sverige,även på culina.se,bagarenochkocken.

  SvaraRadera
 5. de går och köpa den lös också för ca 200kr.fick den info just nyss.

  SvaraRadera
 6. Tack så jättemycket för era fina kommentarer :-) Jag har beställt ätbara bilder och de finns att köpa på bland annat tårtpinglan och cakedesign men just i denna dator är det ett utskrivet foto just för att ingen ändå brukar äta hårda dekorationer :)

  Smulansbakverk: Tack för svaret :)

  SvaraRadera
 7. Men tjena vad snygg!!!! Helt otroligt :-)
  Och tack för din kommentar - Blixten verkar vara hett hos landets 3-åringar :-) Du är på min Bloglovin-lista sen länge!

  SvaraRadera
 8. Hej! jättefin tårta.. fick förfrågan om att göra en datortårta och blev inspirerad av dig. du vill inte tala om hur du har gjort skärmen och så? har du liksom klätt in det svarta och hur har du fått fast bilden? ätbart lim?

  SvaraRadera