onsdag 21 september 2011

Kärlekstårta med ätbar bild på oss.

Igår hade jag och darlingen varit ihop i 1,5 år och egentligen är de väl inget att fira men vi har alltid varit bortresta de gånger vi firat ett halvår eller ett år så nu såg jag chansen att kunna fira en dag och göra en kärlekstårta =D

För de första hade jag en del strul med den ätbara bilden som jag tyckte att jag beställt i god tid innan (2veckor) och när jag efterlyste den i förrgår så sa de att de skickade bilden den 8e men de skulle skicka ut en ny. Trodde alltså inte att denna skulle komma i tid och jag var inte längre inställd på att göra en tårta. Men så igår så fanns den i postlådan, dock var den väldigt mörk (se orginalbilden) samt så var de flera ränder i bilden ungefär som att bläcket inte torkat och sen har smetats ut. Vet dock inte om de skickade bilden sån eller om de kan ha hänt under den fuktiga resan?!?

Iaf så hade jag en del ärenden igår men när jag kom hem klockan 15.00 så bestämde jag mig för att slänga ihop en tårta ändå och ta vad jag hade hemma. Så jag slängde ihop en tårtbotten, vispade pulvermousse som jag hade liggandes, och fortsatte sen med att lägga ihop tårtan. Delade botten medans den fortfarande var varm och de gick de med, och de var fortfarande varma när jag la på mousserna, trodde nästan de skulle smälta men de gick. Slängde ihop tårtan fort som tusan (tyckte iaf jag) från de att jag börja med botten tills den var klar tog de nästan 5 timmar och då amma jag ändå en sväng därimellan :) Är egentligen inte helt nöjd men med tanke på tiden och hur stressad jag var och hur sleten jag blev så är jag ändå supernöjd. Hade jag haft mer tid hade jag kunnat göra lite mer utav ett men men...

Iaf så blev jag klar 20.08 och darlingen tyckte att vi borde ringa in lite folk då denna var beräknad till 13 personer ;) Så vi ringde runt efter lite folk och 45 minuter senare hade vi kalas med 11 personer =) Snacka om kort varsel å bjuda in folk hehe :) Men de var så nöjda och glada så :) Och även idag har vi käkat tårta :)

Bilden kommer ifrån gravidfotograferingen vi gjorde =) Har inte bestämt mig för vad jag ska göra med bilderna än men.. Vad har ni gjort med dom?

Tårtan innehöll chokladbotten och var fylld med nutella, hallonsylt och hallonmousse.

10 kommentarer:

 1. Men herregud människa, bara slänga ihop.. Den är ju het underbar. Skit snygg rent ut sagt.. Jag är imponerad över hur en sådan vacker tårta bara hastigt kom till.. de svarta murgröna blanden var jätte fräcka. Snyggt med de roda rosorna.. Jag hadde ramat in fotot i en söt liten ram och ställt på ert barns rum sedan.. och skrivit på ramen.. "min mamma & pappa" Stort Grattis på er 1½-års dag.

  SvaraRadera
 2. Enkla designer tycker jag oftast ätr absolut snyggast! Tycker med andra ord att tårtan är underbart snygg!

  SvaraRadera
 3. Oj vilken superfin tårta! 5 timmar är grymt jobbat! Synd att det strulade med bilden, men det blev ganska effektfullt när det var så mörkt med :-)

  SvaraRadera
 4. Skit snygg tårta. Vart beställde du bilden på er?

  SvaraRadera
 5. Hej! Tårtan vart jätte fin! Vad skulle du ta för att gör något liknande fast lite mindre? typ 8pers? :) Du kan ju maila mig :) alexandraroomstrand@live.se

  SvaraRadera