söndag 25 september 2011

3e gången gillt? Nej nu ger jag upp!


Nu är de tredje gången jag bakar macarons och nu är de förmodligen sista gången jag provar..?!? De måste verkligen vara världens svåraste kaka att baka? Jag lyckas iaf inte trots att jag provat både med och utan sockerlag och trots att jag provat recept som andra lyckats med efter många misslyckanden men nej jag är nog inte gjord för dessa. Men, denna gången lyckades de nästan behålla färgen (provade lägre ugntemperatur) och de blev faktiskt ännu godare än sist så visst blir de bättre och bättre men långt från perfekt..! Får hoppas att mina gäster inte vet hur macarons ska se ut eller smaka hehe ;)

De är fyllda med Wild Berries cream. 

Den snygga blombuketten som för övrigt håller på att vissna fick jag förresten av darlingen förra fredagen bara sådär :-)

11 kommentarer:

 1. jag provar nu:)just nu ligger de och vilar 1 timme innan de ska in i ugnen....första gången jag provar

  SvaraRadera
 2. Jag misslyckas mest helatiden, iaf med en av alla delar som ska klaffa! Håller de färgen så blir de snea.. Ser dom bra ut så har dom ändå stått förlänge och blivit osega osv.. Men börjar se det lite som ett expriment haha man vet aldrig hur det slutar ;)

  SvaraRadera
 3. Tycker dom ser goda ut! Har dock själv aldrig testat att baka dessa rackare :)

  SvaraRadera
 4. Tycker de blev fina! Du ska se mina... Har iofs bara bakat dem en gång, men då sprack de och fick ingen krage. Inte blev färgen direkt babyrosa som var tanken heller...

  SvaraRadera
 5. Jag är imponerad av din ihärdighet. Har aldrig själv gett mig på dessa på grund av att de verkar så svåra, och hade nog gett upp efter ett misslyckande :-)

  SvaraRadera
 6. I bland har man tur och ibland inte,de kan t.om ta 7 ggr innan man lyckas med dessa.
  Jag lyckades konstigt nog första gången,och fortsätter att lyckas med dem.
  Vet du Lekue har kommit med en macaronmatta så alla kan göra fina macarons.kostar 210kr och finns i alla önska butikerna.
  Ge inte upp,dessa är för goa för det
  Men din smet ser nästan ut att den var för tjock när du spritsade.Man får vara försiktig då man blandar ihop,kolla på youtube klipp.där ser du hur konsistensen ska vara.
  Bättre lycka nästa gång.

  SvaraRadera
 7. Ha ha jag känner som dig. Har visserligen inte försökt så många ggr, men var inte så förtjust i smaken så kanske därför jag inte är så envis med att testa igen :-)

  Nu tycker jag ju att dina kakor ser jättefina ut, så du kan säkert lura dina gäster också ;-)

  SvaraRadera
 8. URGULLIGA blev dom!!!! :) Ge inte upp, du är nästan där!

  SvaraRadera
 9. angående färgen, kolla bara så att färgen är sådan att den kan vara i ugnen, för har man hushåll eller gelefärger som inte är gjorda för att vara i bakverk som ska in i ugnen, då blir de jättebleka och tråkiga :/

  SvaraRadera
 10. Testa detta receptet som jag brukar baka efter, de blev jättebra, både fina och goda (första gången blev några lite sneda men inte de andra gångerna och blir de det är det bara att trycka ner dem lite medan de fortfarande är varma). http://sweetsweettreat.blogspot.com/2011/09/lavendelmacarons.html

  SvaraRadera
 11. Jag har bara testat en gång, med Mia Öhrns recept (http://miaohrn.wordpress.com/), funkade jättebra (iaf andra plåten :)). Och som ewie sa, de flesta karamellfärger (dr oetker) håller inte i ugnen.

  Macaronrecept: http://www.gourmet.se/pdf/Gourmetskolan02.pdf
  Essensfabriken ska ha bra färger: http://www.essencefabriken.se/

  Härliga kakor du gör! Hittade in hit när jag letade recept på fluff :)

  SvaraRadera