måndag 5 september 2011

Saftiga vaniljmuffins med amerikanska mått

Nu är de ju några dagar sen jag gjorde dessa men måste bara visa er dessa muffins jag gjort. Har använt mina amerikanska mått för första gången och de var jättekul :) Receptet var lite bökigt och innehöll många moment men guud så saftiga och goda dom blev :) Receptet hitta jag hos Pernilla.

Funderar på vad jag ska visa er härnäst, har ju en tårta att visa er och även en jättegod snabblagad dessert och så har jag ännu mer muffins att visa som jag slängde ihop sent igår kväll för att sambon böna och bad, haha =) Han gör sin första arbetsdag idag efter 9 veckors ledighet så de känns lite konstigt att man ska vara själv med Meline varje dag men man kommer väl in i det :)

Vaniljcupcakes
- ca 15 stycken normalstora
(1 Cup motsvarar 2,4 dl)

1 1/4 cups mjöl
1 1/4 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 ägg
3/4 cup socker
1½ tsk vaniljextrakt
½ cup neutral olja (jag använde rapsolja)
½ cup "buttermilk"
(finns ingen svensk motsvarighet som är lätt att få tag på, men man kan göra egen genom att hälla i ½ tsk citronjuice i ½ cup mjölk och låta det stå i fem minuter)Gör så här:
Sätt ugnen på 177 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och sätt åt sidan.
Vispa ägg och socker i en annan skål, häll i vaniljextrakt och olja.

Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölken under fortsatt omrörning.
Till sist har man i resten av mjölet och mjölken och rör om.
Rör helst inte för mycket, då kan det bli sega muffins.

Smeten är tunn, men det ska den vara. Häll smeten i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt, fyll ca 2/3 av formarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter, känn med en sticka, de ska inte vara kladdiga.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du testade de här, de ser jättefina ut och jag tycker också att de var supergoda!!! Skönt att du har amerikanska mått, det blir ju lite lättare :) Tack för att du länkade till lilla mig :D

    SvaraRadera