söndag 4 februari 2018

Recept: Hamburgerbröd

För första gången har jag bakat egna hamburgerbröd och gjort hemgjorda hamburgare. Måste träna på att göra mindre bröd för dessa jäste som bara den och blev jättestora, å hamburgarna som var så stora och platta blev små och tjocka dom också. Men det var iaf supergott oavsett utseende ;) Så himla gött med hembakat hamburgerbröd, undrar om jag någonsin kommer klara köpa färdiga hamburgerbröd nu för dom var ju såå enkla att baka dessutom :) Receptet räckte till 6 st ungefär i diameter som 90 grams bröden men lite högre så det går säkert att göra 7 stycken,  eller kanske 12-14 stycken minihamburgare.


Ingredienser

PORTIONER: 6 st
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 25 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 krm gurkmeja (kan uteslutas)
  • ca 5 1/2 dl vetemjöl special
  • 1 ägg
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, ev gurkmeja och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, ett per bröd. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck till lätt så de plattas till lite. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfröna.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg. Låt svalna på galler innan de delas.

Receptet kommer från Ica.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar