Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlad kardemumma
50 g riven mandelmassa
1 nypa salt
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlad kardemumma
50 g riven mandelmassa
1 nypa salt
Garnering:2 dl vispgrädde
1 nypa mortlad kardemumma
1 nypa mortlad kardemumma
Gör så här:Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål, tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma, mandelmassa, salt och det smälta smöret. Arbeta ihop en slät smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16-17 minuter. Tag ut och låt stelna helt i frysen eller kylskåpet.
Vispa grädden och spritsa den på kladdkakan innan servering, toppa sedan med lite mortlad kardemumma.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål, tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma, mandelmassa, salt och det smälta smöret. Arbeta ihop en slät smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16-17 minuter. Tag ut och låt stelna helt i frysen eller kylskåpet.
Vispa grädden och spritsa den på kladdkakan innan servering, toppa sedan med lite mortlad kardemumma.
Receptet hittade jag här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar