Recept på dumleklickar
100g kondenserad mjölk
100g dumle
50g choklad
Gör så här:
Värm den kondenserade mjölken under omrörning, tag sen av från plattan och lägg ner den hackade dumlen och chokladen, rör om tills den blir len och krämig (bli inte orolig ifall den klumpar sig först, den kommer att bli len efter ett tags omrörning). Låt svalna något innan du lastar över den i en spritspåse, låt svalna ännu mer innan du spritsar ut dom på bakplåtspapper. Förvaras i frysen och tas fram vid behov.Tips från Milli: Frys ner en plåt i förväg och lägg på bakplåtspappret, spritsa några klickar i taget och skynda dig med att ställa in plåten i frysen några minuter, dom rinner ut fort annars. Det bästa hade nog varit om man kunde stå i frysen och spritsa ;) Upprepa tills du tömt spritspåsen, blir ganska många klickar av denna sats. Dock tinade dom frysta dumleklickarna extremt fort å blev kladdiga redan när man skulle lyfta över dom, stod framme ett par minuter medans jag klickade i glassen osv.
Ideén och receptet på dumleklickarna hämtade jag hos Mitt lilla pyssel!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar