tisdag 27 december 2011

Tårta: Tomten klättrar ner i skorstenen!

Äntligen är julen över, den har verkligen varit stressig och allt har gått i ett och man har färdats hit och dit och ja igårkväll var de rätt skönt att få ta de lite lugnt :)
I söndags kom pappa med syskonen upp, farmor skulle också med egentligen men de blev inställt. De var meningen att de skulle vara här mellan 10-11 så jag gick upp tidigt för att sätta igång med tårtan.. Fast jag märkte att de drog ut på tiden och tog längre tid än jag räknat med och lyckligtvis ringde pappa 9.30 och sa de hade försovit sig men nu var på väg så istället skulle de vara här mellan halv ett och ett :) Så bra tänkte jag då kan jag greja i lugn och ro, var lite stressad inför mitt tidigare klockslag..! Å precis när jag satt på sista lampan 11.30 så ringde pappa och sa nu är vi där om en kvart. SHIT de kom en timme, en och en halv tidigare än väntat fast de egentligen var sena!! Hade fortfarande nattlinne på och hade inte hunnit med frukost så de blev till att superstressa lite till men tillslut så blev de bra (jag fick på mig kläder och kastat i mig frukost) och man kunde andas ut för en liten stund innan de var bråttom iväg till nästa plats ;)


Detta är faktiskt min första tårta med jultema och jag ville verkligen att smaken skulle höra ihop med temat så även den kunde kännas lite julig :) Efter mycket googlande och mycket funderande bestämde jag mig för att prova pepparkaksbotten (provade faktiskt 2 olika recept) som jag sen fyllde med Apelsinkrokant-chokladmousse och apelsinmousse. Var väldigt gott med den syrliga apelsinmoussen tillsammans med den kryddiga pepparkakan :)




Tårtan bestod utav Pepparkakstårtbotten, Apelsinkrokant chokladmousse och Apelsinmousse. Tårtan är spacklad med smörkräm och täckt med SP och alla dekorationer är gjorda i SP.

13 kommentarer:

  1. Åhhh snälla söta vilken tårta! Massa kram till dig!

    SvaraRadera
  2. Oohh, jag tycker den här tårtan var grymt snygg!! Hur får du till sådana fina tårtor? Imponeras varje gång, denna gången är det 12 p av 10 möjliga, bravo!! Fyllningen lät ju jättesmarrig också!

    SvaraRadera
  3. hahahha,exakt denna modell hade jag tänkt göra på min jultårta då jag såg en sån tårta och fastna för de,men sen när de var dags så fanns inte tiden och inte grejerna så fick improvisera, men kul och se nån annan som gjorde de jag hade tänkt mig.superfin blev din

    SvaraRadera
  4. Det lät verkligen som en god tårta! Och vilken tur att du hann, den blev riktigt häftig!

    SvaraRadera
  5. super snygg tårta! detta måste prövas någon gång! Fyllningarna låter supergoda! :)

    SvaraRadera
  6. Vardagslyx: Tack snälla för dina söta ord :)

    Amys piece of cake: Tack, vad snäll du är :) Vet inte hur jag får till det men jag hämtar mycket inspiration på nätet sen bara ploppar de upp massa ideer så de verkligen kliar i fingrarna :-)

    Sabina Tårtgalen: Tack =)

    Smulansbakblogg: Jasså vad kul =) Hade så många olika ideeer så de var svårt att bestämma sig för vilken "modell" man skulle göra :) Blev gaska nöjd faktiskt :)

    Linda: Tack! ja den var verkligen god :)

    Tartdesignfunas! Tack:) Ja den var verkligen god!

    SvaraRadera
  7. Vilken jättefin jultårta! Gillar julgransbelysningen väldigt mycket =)

    SvaraRadera
  8. Oj en sån fin tårta. Gillar alla smådetaljer du lyckats så bra med. Tomten får nog äta lite mindre till nästa jul så han kommer ner i skorstenen utan att fastna :) Gott Nytt År

    SvaraRadera
  9. Hihihihi.. så fin.. Verkligen roligt jultema.. Kan tänka mig att den gjorde succé. ljusslingar var pricken över i´t.. verkligen jätte imponerande tårta

    SvaraRadera
  10. Vilken tårta Milli :)
    Riktigt fin, och kul "motiv".

    Gott Nytt 2012...
    Hoppas på att få se många tårtor :)

    / Marlene

    SvaraRadera
  11. Gud så fin!! Verkligen en underbar jultårta!!
    Den påminner lite om cupcakesen jag gjorde på julafton, gillar verkligen temat med benen rakt upp i luften :)

    SvaraRadera