Nu behöver jag inte längre skynda mig för att sno trillingnötterna i asken utan överlåter dom till de andra så kan jag göra massa till mig själv när suget faller sig in ;) (Gissar på att dessa är slut innan kvällen tar slut =D)
Trillingnöt
Blir ca 35stycken
1 ½ dl hasselnötter
200 gram ljus choklad eller mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna i långpanna och rosta i ugn cirka 10 minuter tills de fått färg.
Låt nötterna svalna lite och gnugga sedan bort skalet med en ren kökshandduk. Lägg nötterna i en skål.
Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna lite och häll sedan hälften av chokladen över nötterna. Blanda om ordentligt. Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet i 20 minuter. Håll under tiden resten av chokladen smält genom att låta skålen stå kvar över kastrullens fortfarande varma vatten.
Skeda lite av chokladen i en liten plastpåse för dekorering och doppa trillingnötterna i resten av chokladen med hjälp av gaffel. Låt dem droppa av ordentligt och lägg dem på bakplåtspapper igen. Låt stelna helt.
Doppa påsen med dekorationschokladen i varmt vatten så att den blir flytande och klipp av ett hörn av påsen. Spritsa chokladen över de stelnande pralinerna. Låt stelna igen. Förvara dem svalt.
Ser ju farligt goda ute =)
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig lördag!
Kramkram
Åh va gott! Dessa ska jag göra, mums! :)
SvaraRaderaDessa gjorde ja igår,och ja de gick slut efter några få timmar.
SvaraRaderaÅh, trillingnötter som är så gott! Så fina dina är! Och härliga julbilder =)
SvaraRadera