fredag 5 juli 2013

Våran dotters tårta - Badtunna med badankor -

I måndags fyllde ju våran stora tjej Meline 2 år :-) De firade vi med en del bakverk, bland annat rulltårtan med badankor och bara 3 dagar innan kalaset så velade jag och visste faktiskt inte om jag skulle göra en tårta eller ens vilket tema. Våran tjej gillar ju typ allt och har inget speciellt som hon är jättefäst vid mer än något annat så de var väldigt svårt att komma på något.. Men något hon absolut älskar är att bada. Numera ska hon även hjälpa lillasyster och bada och tvätta henne med schampoo och sen spola av, så söt våran sötfia :-) Som ni förstår så besluta jag mig för att göra en Liten, snabb och enkel tårta. Hade knappt tid och denna är nog faktiskt den som gått fortast att göra, endast 3 timmar från bakning till städ! Kanske är de för att den bara är 15cm men också för att jag inte hann/orka göra badankor i Sp utan faktiskt fuskade och satte på riktiga. Hon blev lika glad över de :))

Tårtan består av chokladbottnar, kinderäggsmousse, hallonsylt och glasskräm. Tårtan spacklades med Negerbollssmörkräm och täcktes med Sp. Beräknad till 7 pers men räckte ändå till de 16 stycken som var här på kalas. Kanske för att de fanns så mycket annat också och sen tror jag inte alla åt heller ;)



Här ser ni tårtan med den matchande rulltårtan. Om du vill veta hur man gör rulltårtan så har jag beskrivit det i ett eget inlägg, de hittar du om du går in på länken som står längst upp i inlägget :)

2 kommentarer: