måndag 8 augusti 2011

Stilren tårta med annorlunda innehåll :)

Igår var några av mina vänner här på besök som egentligen bor långt undan :) De var första gången de träffade vårat nytillskott och givetvis kände jag att jag ville bjuda på något ;)
Gjorde en trippeltest-tårta vilket betyder att jag passade på att prova 3 nya saker som jag länge velat prova. De första var att baka bottnar i olika rosa nyanser, de andra var att använda ganache och färska bär alá cakeboss, och de sista var att prova ätbara sockerark. Förutom allt detta så provade jag även nya fyllningar som jag för de mesta brukar göra med tårtor till familj eller vänner, hur ska man annars veta vad som smakar bra =)
Förutom att sockerpastan var helt slut och bara sprack och hade sig så blev jag ändå ganska nöjd med tårtan. Den blev iaf supergod och de är väl egentligen det viktigaste ;) Man är alltid lika orolig när man provar nya smaker, tänk om det inte alls är gott.. :)

Tårtan har 4 bottnar och blev därmed 15 cm hög, var lite orolig när jag brett på alla fyllningar och den var jätteostadig och nästan svajja men efter några timmar i kylskåp så var de bara att fortsätta med nästa steg :)

Tårtan innehåller rosa vaniljbottnar.
Glasscreme med ganache och färska hallon, hasselnötscreme och ett lager till med glasscreme med ganache & hallon. 
Spacklades med grädde och täcktes med Sp.

11 kommentarer:

 1. Exakt sån tårta vill jag ha då jag fyller 30.
  Sjukt fin och den ser supergod ut.
  Vart köpte du sockerarket,sett de lite här och där men de trycket var så fint.

  SvaraRadera
 2. Jätte fin tårta! Vrat har du köpt kantbandet?

  Jag vet inte hur stor den är men tårtan den står på är 14 cm. Men det finns band som man kan göra och sätta på tårtan med men då blev den jätte stor så de struntade jag i.. Men så finns det 2 till men de är små, kankse passar till cupcakes eller något :)

  Sidan jag köpte ifrån heter : http://www.almondart.com/
  En jätte bra sida med billig frakt & snabbt gick det :)

  SvaraRadera
 3. Väldigt läcker tårta! Så snyggt med svart och vitt!
  Låter hur god som helst oxå! :)

  SvaraRadera
 4. Otroligt snygg, vekligen stilren. Och det låter väldigt god med, härligt med en till cake-boss tokig :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin tårta. Och visst är det bra att prova nya recept när man ska smaka själv.

  SvaraRadera
 6. Smulans bakblogg: Tack så jättemycket för din kommentar :-) Tänk att jag lyckas göra precis en sån tårta du vill ha utan att ens ha pratat med dig hehe. Arket köpte jag på ebay =)

  Bullmamman: Okej :) Det är ett a4 ark jag köpt på ebay som amn kan skära och klippa som man vill :) Väldigt smidigt faktiskt =)

  Annica: Tack! :) Den var jättegod ;)

  Monika: Tack =)

  Linda: Tack :-) Jo jag har ju sett alla CB avsnitt eftersom jag har de 3 säsongerna på dvd så då är det lätt man blir lite inbiten hehe :)

  Erika: Tack :) Jo de är ett perfekt tillfälle att prova nya saker då de som äter ändå inte bryr sig hehe =)

  Sockerus: Tack :-)

  SvaraRadera
 7. Herregudminskapare vilken snygg tårta. Helt i min smak. Älskar blommorna. Jag måste få lov all låna din idé någon gång. Superfin verkligen.

  SvaraRadera
 8. om man skall söka på dem på ebay (sugarpaste arken) vad heter de då?

  SvaraRadera
 9. Tack så mycket, vad glad jag blir av att höra det :-) Arken kommer från wilton men du kan söka på edible sugar sheets :)

  SvaraRadera