torsdag 11 augusti 2011

2 sorters kräft-kakor till kräftkalas

I morgon ska vi på kräftkalas med våra kompisar, vi brukar då bada badtunna och äta massvis med kräftor och räkor :) Och i år kände jag att jag ville ta med mig en tårta så jag har hållt på med den idag, men så kom jag på i all hast att jag har ju en kräft-pepparkaksform och den måste jag ju också passa på att använda så därför blev det några kräftkakor också ;) Antar att vi blir mer än mätta =)

Kakorna smakar absolut inte kräftor som man kanske kan tro på namnet utan det är helt vanliga vaniljkakor enligt detta recept. Hälften provade jag att färga röd och tryckte ut kräftor, gick bra det också men det går åt himlans mycket färg, de andra hälften fick vara sin vanliga färg och täcktes med röd citronglasyr.
6 kommentarer:

 1. Vilka fina! Har själv en kräftform och den kommer perfekt till användning vid denna tid på året! Min son är 1.5 år, så det gäller verkligen att fixa medan han sover :-) Dekorfondanten är väldigt bra, otroligt elastisk och mjuk, och inte så söt som sugarpaste. Har dock inte testat den på grädde..

  SvaraRadera
 2. Fiiina kräftor! Ja har en likadan form själv som jag använde på min kräfttårta :) Men tror dina va godare eftersom dom va av kaka o inte av sockermassa XD

  SvaraRadera
 3. Vilken kul idé att göra kräftkakor till kräftskivan. :-)
  Jättesöta!

  SvaraRadera
 4. Linda: Javisst passar den perfekt i dessa tider =) De låter riktigt bra de du skriver om dekorfondanten. Har fått ett paket så jag ska ta och prova den ihop med grädde så snart jag får tid :)

  Tone: Jaha okej. Får kika in och ta en titt på den tårtan tror jag :) Tror också det är godare med en kräftkaka än en sugarpastekräfta =)

  Erika: Tack :) Ja de kan man lätt slänga ihop lite snabbt före kalaset =)

  Cupcakesfluffan: Tack =)

  SvaraRadera