fredag 19 augusti 2011

Recept: Gräddig guldnougat glass

Sambon har varit dålig i 2 veckor och har typ inte kunnat prata eller ens äta, vissa dagar åt han inget medans vissa dagar åt han bara en gång om dagen och då var de bara yoghurt, gröt eller pasta...
Nu börjar han dock kunna äta lite mer varierad mat (tack och lov för det) men fortfarande vågar han inte äta något som är hårt som kan riva upp i munnen såsom knäckebröd, chips eller nötter. Minns ni denna snickers cheesecaken jag gjorde häromdagen? Han som i vanliga fall är värsta kakmonstret våga inte smaka eftersom han har så ont, var ju tvungen att frysa ner den så att han också skulle få smaka när han blivit normal igen. Han längtar verkligen efter att få smaka och hoppas på att kunna få smaka idag, så när ett kakmonster inte vill smaka på något då är de verkligen illa..! (Han ville egentligen inte ens att jag skulle baka eftersom han inte kan få ta del av det)...

Så när han fråga så snällt i förrgår om jag inte kunde göra hemgjord glass eftersom han gillar de så mycket och de faktiskt gick lätt att slinka ner så kände jag att: givetvis gör jag det så han får i sig något mer, om än onyttigt ;) =)
Så de var bara att tänka ut smak och denna gången provade jag att göra glass med guldnougat och jag måste säga att de numera är min favoritglass, den blev verkligen supergod :-) Och guud så stor skillnad det är på hemgjord glass och köpt, sambon säger att vi aldrig mer ska köpa glass längre och inte blir väl jag ledsen för det ;) De innebär ju bara att jag får testa mer i köket :)


Jag gillar inte när man måste dela på äggen för man vet aldrig vad man ska göra med den andra delen så detta recept tycker jag är jättebra! Principen går ut på lika delar ägg, socker och grädde tex 2 ägg + 2dl socker + 2dl grädde + valfri smaksättning i valfri mängd.

.::Recept::.
5 ägg
5 dl socker
5 dl grädde
1,5 msk vaniljsocker
150 gram Guld Nougat
Räcker precis till att fylla en 2 liters låda

Börja med att skiva så mycket nougat som du vill ha, jag använde 3 paket.
Häll i vaniljsockret i grädden och vispa den ganska hårt.
Dela på äggen och vispa äggulorna ihop med sockret så de blir fluffigt.
Vispa äggvitorna så det blir hård och stelt.
Blanda sen ihop grädden med äggblandningen samt äggvitefluffet så det blir en jämn smet.
Tillsist häller du ner nougaten och rör runt.
Sen är den färdigblandad och färdig för att hällas ner i en låda, ställ in den i frysen några timmar eller helst ett dygn innan du provsmakar.

8 kommentarer:

 1. Jag älskar hemmagjord glass,och med nougat borde det bli en tipoängare.så gooooott

  SvaraRadera
 2. Det så helt fantastisk ut! Rører du i isen mens den er i fryseren, eller lar du den være helt i fred?

  Åh ... jeg vil ha!

  M:)

  SvaraRadera
 3. Ser jättegott ut. Bra medicin för maken!

  SvaraRadera
 4. Nä men du vad gott det ser ut!

  SvaraRadera
 5. Mumsigt!
  Stackars din sambo. Hoppas att han känner sig bättre nu.

  SvaraRadera
 6. halkade in på din blogg av en slump och inom 2 minuter insåg jag ju att den kommer hamna ibland mina bokmärken. Måste bara prova på att göra några av dina "fluff"

  SvaraRadera
 7. Behöver man röra om i glassen medan den står i frysen?

  SvaraRadera