lördag 13 augusti 2011

Tårta till kräftkalas =)

För de första vill jag fråga heter det kräftkalas eller kräftskiva? Varför säger alla olika och är det egentligen någon skillnad på namnen?
Hur som helst så gjorde jag igår en tårta som jag tog med till kräftkalaset i Gravås, förutom att vi åt massa räkor och kräftor blev det badtunnebad för dom som ville. Var där även förra året och jag hoppas det blir kräftkalas på samma ställe även nästa år för det är så trevligt :) Tårtan jag gjorde är beräknad för 13 personer men vi var 15 stycken och några tog flera bitar och ändå blev det typ en fjärdedels tårta över. Fick iaf mycket kommentarer för tårtans utseende och de tyckte den var supergod :-) Ett par tyckte det var bra jag kom med tårta för då visste de vart de skulle beställa bröllopstårta när det blir av ;)


Som ni ser så räcker inte glasen till och de beror på att bilderna inte kommer från festen utan från mitt kök, var ju tvungen att duka upp lite snyggt ;) Mer bilder på kräftkakorna hittar du här.

Tårtan bestod utav vaniljbottnar fyllda med Dumlemousse och Jordgubbsmousse. 
Spacklad med grädde och täckt med SP. 
Dekorationer är gjorda i SP+FP och sanden är egentligen krossad degistivkex =)

13 kommentarer:

 1. Vilken läcker tårta! Superfin!
  Jag säger nog kräftskiva, men antar att det är samma sak som kalas.

  SvaraRadera
 2. Jättefin som alla dina tårtor är :D
  gillar inte kräftor men den tårtan skulle ja lätt vilja äta

  SvaraRadera
 3. Kräftskiva säger vi i Finland! Å den tårtan va bara för härlig :) Längtar efter förfrågan på havstema! D ser su kul ut..

  SvaraRadera
 4. kan du göra cake-pops

  SvaraRadera
 5. Huvva läskig tårta, dvs du har lyckats riktigt bra med att få till kräftan! :-) Gillar ju kräftor mycket, men de är inte vackra att se på :-)

  SvaraRadera
 6. Jättessnygg tårta! Gillar alla detaljer! Kräftskiva säger vi här, men har ingen aning om varför eller vad som är skillnaden :-)

  SvaraRadera
 7. Skriver mitt svar här också på din fråga på min blogg ang egen SP:

  När jag täcker tårtor så använder jag bara egen SP, om det inte är marsipan då. Tycker den egna funkar jättebra och är god (och billigare än den köpta). Till dekorationer så använder jag däremot köpt (Wiltons) som jag tycker ger bättre stadga, är väl mer kompakt. Tycker också att egen SP kan bli lite kladdig om man knådar lite mer, som man ofta gör när man gör figurer.

  SvaraRadera
 8. Den tårtan är ju perfekt till kräftskivan. Den låter verkligen jättegod med! :)

  SvaraRadera
 9. Vilken läcker tårta!
  Är inte så förtjust i kräftor, tycker det är mycket slit för lite mat.. ;) men kräftskivor brukar alltid vara trevliga!

  Har du fått tag i de bokstavsutstickarna här i Sverige? Såg dem på nån engelsk blogg, tycker de är helläckra, men har inte hittat dem här?

  SvaraRadera
 10. Erika: Tack :) Ja jag tror också det egentligen är samma sak...

  Smulansbakblogg: Åh vad roligt att höra, tack :-)

  Life_tone: Tack :) Man behöver inte få förfrågan för att testa hehe ;) Ibland gör jag en tårta helt utan anledning just för att prova..

  Sara: Tack!

  Anonym: Ja de kan jag, har gjort cakepops tidigare, kolla i etiketten oktober för bilder.

  Maria: Tack :) Jag håller med det är läskiga att se på! Är glad det är döda iaf annars hade jag nog inte suttit still ;)

  Linda: Tack :-)

  Maria: Tack för ditt svar :) Jag har gjort egen sp en gång men tyckte inte den var lika bra som den köpta så jag köper alltid. Tycker den blev smågrynig när man kavlat ut den.. Men tänkte att jag kanske skulle prova ett annat recept någon gång just för att de är som du säger mycket billigare..

  Natalia: Tack, den var jättegod ;)

  Annica: Tack! Jo de är lite mycket jobb för lite mat men vi åt faktiskt lite innan för att man blir inte riktigt mätt, de roliga är ju att träffa vännerna :) Har köpt utstickarna på lyckas med mat men de är en eller två månader sen så jag vet int eom de finns kvar, du får kolla hemsidan.

  SvaraRadera
 11. Tack tack milli! Hittade dem där! :)

  SvaraRadera
 12. Hej, fin sida du har! Denna tårta va häftig =)
  mvh Susanne / Inspiréa Dopklänningar

  SvaraRadera