söndag 28 augusti 2011

Tårta till mamma och bebisträff

I fredags träffade jag de tjejerna som jag träffa på föräldrakursen som jag var på för några månader sen, då var vi gravida och nu är vi plötsligt mammor allihopa ;)
Tur de finns facebook och mobiltelefoner så man kan kontakta de i efterhand :) På så vis så bestämde vi att vi ville ha en återträff och ses allihopa igen och de var verkligen trevligt så de var nog inte sista gången :)
Jag gjorde i vanlig ordning en tårta som jag tog med =) Var dock inte alls nöjd med den, gillar inte att göra tårtor i sommarvärmen och sen åka bil långt ut i vischan.. Men tjejerna var så glada för min gåva :) Och bebisarna får såklart växa till sig innan de får lov att smaka ;)

Provade att göra en nalle för första gången och så fick jag anledning till att prova de nya alfabetet jag köpte för flera månader sen..
Tårtan fylldes med glasskräm + hasselnötscreme

11 kommentarer:

 1. Tårtan ser ju jättefin ut och vilken söt nalle!

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte den blev supersöt.
  Nä på sommaren är det inte kul och stå i köket och göra tårta,och man får räkna med att den svettas.men de är ju smaken som räknas trots allt.

  SvaraRadera
 3. Underbart söt tårta! Verkligen sååå himla söt :)
  Jag har också haft det problemet varenda sommar, tills denna då jag testade på att "fodra" marsipanen med rapsolja. Det smakade inget annorlunda och den svettades ingenting. Super bra :)

  SvaraRadera
 4. Super gullig! Tyckte du lyckades väldigt bra!:)
  Glasskräm och hasselnötscreme lät väldigt gott! Vart har du köpt alfabetet?

  SvaraRadera
 5. Vilken söt liten nalle :-) Håller med om sommarvärmen, den enda anledningen att klaga på sommaren ;-)

  Vad tyckte du om att använda de där bokstäverna? Jag köpte också dem för ett tag sedan. Gillar hur de blir när de är klara, men jag tyckte de var rätt meckiga att få till. Hur gjorde du?

  SvaraRadera
 6. Smilla: Tack :)

  Tone: tack =)

  NAtalia: Tack så mycket!

  Smulansbakblogg: Tack, du har helt rätt :) Tur inte smaken förändras för då hade de inte varit någon ide att göra tårtor ;)

  Marsipanfreak: Tack! Vissa märken måste man ju fodra men här var de meningen att jag skulle testa hur den blev utan då de var första gången den testades. Ballinas sp klarar ju fukt väldigt bra men man kanske ska ta som regel att alltid fodra på sommaren även om den brukar klara fukt i vanliga fall.. Tack för tipset :)

  Bullmamma: tack :-)

  Tardesignfunas: Tack :) Ja det är väldigt gott =) Alfabeten finns att köpa på kakburken.

  Maria: Tack :-) Jo de har du rätt i ;) Jag har haft de alfabetet ganska länge men har inte haft tid att använda den förens nu. Tycker också de var knepiga att få till. De var ju inge svårt att trycka i pastan i formen så som bilderna visa men de svåra var hur man skulle få ut dom utan att något satt kvar och utan att förstöra plasten. La in dom i frysen några timmar så att de verkligen var stela men de var ändå bökigt att få ut och de blev något märke i plasten där man böjt den "utåinpå" :( Känns nästan som att det är engångsgrejer då de inte var någon direkt kvalite på den. Hade varit bättre om de var hård plast eller silicon.. Funderar på att pudra formen med maizena nästa gång men är rädd de kommer att synas på bokstäverna, eller kanske smörja med något? hur gjorde du?

  SvaraRadera
 7. Jag gjorde som dig, hade dem inte i frysen lika länge, men resultatet blev som du beskriver. Någon form sprack lite. Och jag funderade också på att silikon skulle varit bättre. Trist att de inte funkar att använda som de ändå beskriver att man kan göra, har för mig att de ändå var rätt dyra...

  Maizena kanske funkar om det är tunt lager. Blir det vitt så kanske man kan hålla de över ånga (har inte testat det själv, men de verkar använda den tekniken i amerikanska program jag sett).

  SvaraRadera
 8. Jo de var ganska dyra så de är verkligen trist att de ska vara i så dålig kvalite. Synd för de är ju väldigt effektfulla de bokstäverna. Har också sett att de ångar vissa tårtor men då har de haft någon typ av ångmaskin. Berätta gärna om du kommer på något bra trick för att få dom snygga :)

  SvaraRadera