fredag 26 augusti 2011

Testning av dekorfondant

Fick för nån vecka sen eller två hem ett paket med dekorfondant från Strössel och annat för att testa. Tanken är att hitta den perfekta sugarpaste/dekorfondanten som inte smälter så fort på grädde och som är lättarbetad och aldrig krånglar... 
Har idag täckt en tårta med denna och jag är verkligen nöjd över hur otroligt mjuk, smidig och elastisk den var, dock så "smälte" den ganska fort ovanpå grädden. Dock vet jag inte om de beror på att det är semestertider och varmt ute eller om den helt enkelt trivs bäst ihop med smörkräm..
Ska absolut ge den mer chanser då den var så himlans smidig och smaka dessutom bra. Men än så länge får den hamna på testtårtor och inte beställningstårtor då jag inte vill råka ut för några "olyckor".

Vilken är eran favorit när de gäller Sugarpaste eller dekorfondant?

Tack så jättemycket för dekorfondanten :-)

3 kommentarer:

 1. Jag använder faktiskt den,och spacklar jämnt med grädde och aldrig fått problem.men så har jag inte gjort tårtor då de är riktigt varmt heller

  SvaraRadera
 2. Min nya favorit är just den dekorfondanten! :) Har tidigare alltid använt ballinas, men dekorfondanten är ju så otroligt smidig att använda. Jag gjorde tårtor igår när det var hysteriskt varmt, men de såg fina ut även idag. Jag säkrar alltid med att pensla lite flytande margarin på locket, även på ballinas som ska vara "smältfri" för att minska risken för svettiga tårtor. :)

  SvaraRadera
 3. Jag använder bara hemgjord marshmallowsfondant och spacklar så gott som alltid med grädde, har inte märkt av att det smälter, iofs blir den lite lätt fuktig utanpå nu när det är så hög luftfuktighet.

  Tycker det är smidigast (och billigast) att göra egen för då behöver man inte tänka på att beställa och betala en massa i frakt plus att man alltid har fräsch mmf att täcka med.

  SvaraRadera