lördag 6 augusti 2011

Recept: Milli´s Hasselnötscreme

Häromdagen när jag gick förbi konservhyllorna på konsum så fick jag syn på något alldeles nytt (iaf för mig), nämligen hasselnötschoklad. Baktokig som man är så var jag ju tvungen att köpa en sån och tänkte att något måste man ju kunna göra av den.. Så idag testade jag att göra hasselnötscreme som tårtfyllning och det blev supergott :-) Kan verkligen rekommendera den!

Någon annan som sett chokladen innan? Tar gärna emot mer förslag på vad man kan hitta på med den :)

Det är jag som hittat på receptet så därför döpte jag den till Milli´s Hasselnötscreme.

.::Recept::.


Börja med att ta fram ingredienserna, grädden saknas på bilden. Tog bilden mest för att ni skulle se hur hasselnötschokladen ser ut...
Mät upp ingredienserna och värm hasselnötschokladen i grädden, obs grädden får INTE koka för då kan den skära sig. När allt har smällt ska den stå i kylskåp i minst 6 timmar. Jag gjorde den mindre satsen och vispade efter 4 timmar och det funkade utmärkt, har man den större satsen skulle jag för säkerhetsskull vänta längre.
När den svalnat helt efter iaf minst 4-6 timmar så vispa den till en fluff.
Tillsätt sen hasselnötsmassan och vispa till en tjock konsistens.
Skulle den kännas lös kan man vispa lite till eller ställa in den i kylskåpet en stund.

Nu är den klar för att bredas på tårtan eller varför inte äta upp den som den är ;)


7 kommentarer:

  1. Den choklade har jag inte sett, fast jag köper sällan choklad förstås, så det är inte så konstigt då :-), det låter himla gott med hasselnötscreme

    SvaraRadera
  2. Mums... Just nu blev jag väldigt sugen på hasselnötter. Synd att min man är allergisk.

    SvaraRadera
  3. Tack!
    Jag har köpt mej en patchwork cutters med prinsesstema, köpte det när jag beställde ifrån engalnd :)

    SvaraRadera
  4. En fråga angående den här krämen, varför måste den stå så länge i kylskåpet innan den vispas? Jag råkade precis vispa ihop min (efter bara en timma) och vet inte nu och den går att använda. Tacksam för ett svar på frågan.
    /Marica

    SvaraRadera
  5. Om grädden inte har blibit rikigt kallt så brukar de skära sig och de samma gäller om man kokat den men de kanske gick bra för dig då? Om du inte tycker den ser grynig eller konstig ut så går de säkert. Jag brukar alltid vänta minst 6timmar eller helst över natten för att vara på dne säkra sidan :)

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Jag ska baka en tårta till min mamma som älskar hasselnötter. Tänkte göra nån fluff med hasselnötter men vad kan jag ha mer till som passar? MVH Embla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glasscreme eller hallonmousse med ett lager färska hallon på tror jag vore gott med hasselnötsmousse :)

      Radera