onsdag 11 maj 2011

Världens enklaste dessert!

Denna dessert är så enkel att jag inte ens vet om man får blogga om den haha ;) Grejen är den att min sambo som har nio helsyskon inte har fått smaka på speciellt mycket i sitt liv. Under våran tid tillsammans har jag duttat i han massa saker som han aldrig innan hade hört talas om en gång såsom blåbärspaj, marängswich, banana split, vaniljglass med varma hallon, äppelpaj, äppelkaka, rabarberpaj, almoundy tårta, marängtårta och ja inte ens en helt vanlig chokladpudding har han fått smaka så därför fick han nu smaka en sådan ;)

Kan ni tro jag skratta första gången jag fråga han om jag skulle göra pannkakor och han svara helt förvånad "vadå kan du göra det? det är ju typ som godis så ja de får du jättegärna göra" och ännu mer förvånad blev han över att jag steker med två stekpannor samtidigt ;) Jag är mest förvånad över att han är så förvånad haha. Trodde att alla stekte pannkakor med två stekpannor, hör väl till en vanlig hushållsmor? :)

Nu börjar han dock bli van vid alla godsaker och har väl kommit ikapp med allt han missat i sina dar =)

En helt vanlig enkel chokladpudding (pulvervariant) med vispad gräddetoppat med en jordgubbe.

4 kommentarer:

 1. Ha ha vilket roligt inlägg!! :D Så gulligt att han blir så förvånad, stackars honom som gått miste om så mycket men TUR för honom att han träffade dig som låter honom upptäcka allt :D
  Chokladpudding är ju grymt gott!

  SvaraRadera
 2. Du har verkligen fått chokladpuddingen att se lyxig ut :-) och visst steker man pannkakor med två stekjärn, annars tar det ju en himla tid :-)

  SvaraRadera
 3. Chokladpudding är tyvärr inte alls min grej, men jag har två killar i hushållet som inte håller med mig... de äter gärna chokladpudding om det blir vispgrädde över från mina tårtfyllningar. :-)

  SvaraRadera
 4. Det känns som de gamla hedliga efterrätterna går lite ur tiden pga av kladdkakor, cup cakes osv. men precis som du skriver, en gammal hedlig chokladpudding är underskattad. Jag är nu inte en chokladmänniska men två saker som jag älskar i choklad är just chokladpudding och kärleksmums. Jag tycker oftsta att hemmagjord är bäst men när det gäller chokladpudding så är det faktiskt ingen skillnad. Så som du serverar den ser den urläcker ut..

  SvaraRadera