onsdag 30 oktober 2013

Tacofyllda Mumier (Halloween)

Dessa köttfärsfyllda uppsprättade mumier bjöd jag familjen på våran årliga halloweenmiddag i år :) Köttfärsen smaksatte jag med tacokrydda och serverade med tacoschips och de var verkligen gott =) Dock blev de inte riktigt som min bild i huvudet och de såg bättre ut på plåten innan de åkte in i ugnen men sen jäste de ihop på alla sätt och vis och såg mer ut som en barbapappa haha ;) Tur att smaken är de som är viktigast :))

Detta behöver du till 5st stora pumpor eller 10 små:
1/2 paket jäst
25 gram margarin
2 1/2 dl mjölk
1 tsk socker
1/2 tsk salt
6-7 dl vetemjöl

500gram blandfärs
1 påse tacokrydda
1,5 dl creme fraiche
1 ägg
oliver 
ost

 
Så här gör du:
-Smält fettet och tillsätt mjölken. 
-Smula sönder jästen. Häll ner lite degvätskan så att jästen löser upp sig. 
-Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen så den blir smidig och släpper från bunkens kanter. 
-Låt degen jäsa i ca 40minuter. 
-Lägg i köttfärs i stekpannan och fräs tills köttfärsen blir genomstekt. Tillsätt tacokryddan, creme fraichen och låt puttra några minuter. 
- skär ost i strimlor, till mumieklädnaden och skiva några oliver till ögon
-Dela degen i 5 eller 10 bitar beroendes på vilken storlek du vill göra, rulla en klump så den blir avlång och rulla den smal ca 4 cm ner så att de bildas ett huvud med smal hals (den jäser så var inte rädd för att göra den smal, annars finns risk att man inte ser halsen och de blir en barbapappa ;) )
-Pensla på uppvispat ägg på alla mumier, lägg på ett par ögon och lägg på osten kors och tvär och ställ sen in dom i ugnen i 225 grader i ca 20 min. 
-Precis när dom kommit ut från ugnen så sprättar du upp magen och fyller dom med köttfärsen, lägg på några taco-chips på tallriken..
Färdigt för att serveras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar