fredag 7 december 2012

Krämig Chokladglass med crisp *Superenkelt recept*

Hade 5dl grädde som gick ut igår och eftersom jag alltid numera har kondencerad mjölk på lager så slängde jag ihop glass lite snabbt, och då menar jag verkligen snabbt, tog bara 10 minuter så stod den i frysen :) Med detta superenkla recept slipper du krångla med ägg osv och de är bara två ingredienser plus det du vill smaksätta med. Har tidigare gjort jordgubb och fläderglass och Lemoncurd glass med hjälp utav detta recept och man kan ju variera och smaksätta med precis vad som helst i princip. Denna gången ville älsklingen ha chokladglass men eftersom jag inte är så glad i chokladglass så gjorde jag den lite "mildare" och hällde dessutom ner hackad choklad och den blev verkligen supergod och lagomt chokladig, jättekrämig, len och krispigt från chokladbitarna :)
Rekomenderas verkligen, kan vara en av favoriterna faktiskt :))

Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
2 msk kakao
75 gram choklad
 
GÖR SÅHÄR:
Vispa grädden hårt. Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden. Blanda ner vad du nu vill smaksätta med, i detta fall kakao och hackad choklad (jag använde marabou mjölkchoklad). Häll ut i en form, täck med plastfolie eller sätt på locket och frys 5-6 timmar. Ta fram ca 30 min före servering och låt tina något i kylen. ((jag använde min efter att den stått framme 10-15 minuter och då var den redan mjuk så håll koll på den så den inte rinner iväg))

2 kommentarer:

  1. Vad enkelt och gott det låter! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. riktigt gott låter det och sånt gillas när de går snabbt
    önskar dig en fortsatt underbar 2:a advent

    SvaraRadera