fredag 21 december 2012

Pepparkaksbollar med nötkross *Supergoda*

Är nu en vecka sen jag gjorde dessa bollar som påminner lite om chokladbollar men med en julsmak av pepparkaka, mandelmassa och nötter. Kan meddela att dessa är grymt goda och smått beroendeframkallande ;) Hade de inte varit för att de blev så många av en sats hade dom nog redan varit slut vid detta laget ;))
Ännu en ny storfavorit jag tycker man borde ha på juldessertbordet :D

Pepparkaksbollar med nötkross

Till ca 50 bollar:
250 gram mandelmassa
200 gram smör
4 dl havregryn
150 gram pepparkakor
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Garnering:
150 gram sötmandel
75 gram hasselnötter
200 gram choklad
Gör så här:
1. Riv mandelmassan grov på rivjärnet. Skär smöret i mindre kuber.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv. Mixa snabbt ihop. Rulla bollar av smeten och lägg dem i kylen.
3. hacka mandeln och nötterna. Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Rulla bollarna först i chokladen och sedan i nötströsslet.



Receptet kommer från tidningen Allt om mat Julspecial, 2012

3 kommentarer:

  1. Ja, de här låter väldigt goda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De kan jag lova att dom är :))

      Radera
  2. åh såååå gott.påminner mig om en pralin ja gjorde,älskar när nötter är runt om,blir en smakupplevelse bara de

    SvaraRadera