söndag 6 december 2020

Studiebesök i en popcornfabrik! - WePoPoP

Vad många inte vet är att vi har en fantastiskt fin liten popcornfabrik (WePoPoP) i Jössefors/Arvika som säljer kvalitetspopcorn av högsta klass och som startades 2013 men då i sin lägenhet i Göteborg för att sen några år senare fick flytta med till Arvika.  Jag har ju vetat om företaget i ett par år och för några veckor sen fick vi besöka fabriken tillsammans med LC (detta var innan dom nya corona restruktionerna) och fick då lära oss massvis om popcorn och höra deras historia och dessutom provsmaka 3 av deras 12 sorters popcorn och fick dessutom lära oss om deras framtagna metod på att poppa kastrullpopcorn utan att bränna popcornen. Och givetvis fick vi shoppa efteråt så jag har redan hunnit smaka dom flera gånger! Min personliga favorit än så länge är sorten Woody men barnen älskade minipopcornen med röda kärnor som heter Mikki :)

deras hemsida kan man läsa mer om deras olika popcorn och även beställa, ett toppen julklappstips!

Kan ni se att det på denna bilden är 3 olika sorter, det märkte inte ens jag efter att till och med ätit ett tag, fram tills Bruno talade om att det var 3 sorter och inte 2 som jag trodde ;)

Så här står det på deras hemsida:

WePoPoP är skapat av popcornälskare för popcornälskare. Vi tar upp kampen för kastrullpopcorn i gourmetklass; rena råvaror av högsta kvalitet där du vet vad du äter. Vi importerar de bästa popcornen från nogrannt utvalda producenter.

WePoPoP har också tagit fram en metod som gör det lätt att poppa popcorn och få perfekt resultat varje gång. Här är en kort illustration över vår metod för att poppa perfekta popcorn. Klicka gärna på den för att komma till en mer fördjupad instruktion.



När Bruno studerade livsmedelskemi på Chalmers så förstod han hur fantastiska och magiska popcornen verkligen är. De är en ren råvara utan tillsatser, som genom att torkas i solen får en enormt lång hållbarhet om den förvaras torrt och svalt. Och inte nog med det; om den hårda kärnan värms upp så omvandlas den till en stor vit fluffig godsak som smälter i munnen. Dessutom upptäckte Bruno att popcorn räknas som fullkorn, är fulla av antioxidanter, har låg mängd av kolhydrater per volym (extra bra om man har diabetes), är glutenfritt, helt veganskt och har låg fetthalt om man väljer att varmluftspoppa dem.

Bruno har sedan barnsben ansvarat för familjens kastrullpoppande, och experimenterade ständigt för att uppnå perfekt resultat. Han upptäckte att när han poppade varierade resultatet från påse till påse, trots hans förfinade poppningsmetod. Kvalitetsskillnaderna i olika leveranser med popcorn blev uppenbara och Bruno såg snart att ursprungslandet på popcornen stod i relation till kvaliteten. Tack vare en del detektivarbete fick Bruno upp ögonen för olika typer av popcorn, olika popcornkvaliteter  och olika majsregioner. Han kontaktade en mängd högkvalitetsproducenter men möttes av samma svar överallt: för att kunna göra affärer med leverantörerna krävdes inköp av flera ton popcornkärnor, helst en container lastad med 20 ton popcornkärnor om leverantörerna fick bestämma. Men detta stoppade inte Bruno. Han berättade om sina planer för sina vänner och bekanta och började sälja biljetter till en första popcornresa där målet var att nå upp till minst ett ton sålda popcorn – vilket WePoPoP lyckades under 2013. Därmed började en spännande popcornresa utan dess like.

Nu var WePoPoP grundat och på väg mot att ge alla popcornälskare de bästa möjliga förutsättningarna för att njuta av fantastiska popcornstunder med sina älsklingspopcorn. Popcornsortimentet utökas mer och mer med tiden ju fler popcornentusiaster vi får. Om ni vill se vad vi har för olika popcorn kolla in shoppen.



Tänk vad lyxigt att kunna äta flera olika sorters kvalitepopcorn där alla kärnorna poppat upp :) Så här såg det ut hos oss en vanlig lördagkväll när man hade filmmys med familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar