torsdag 27 april 2017

TV: Det stora tårtslaget - avsnitt 2

Då har det nyss visats ytterligare ett avsnitt och temat denna gången var ju Skogen. Eftersom det är väldigt mycket skog här i Värmland så kände jag direkt att jag måste ha med Värmland i åtanke och valde då att göra den Värmländska skogen och för att förtydliga det så gjorde jag en topp dekoration i rice krispies treat som jag skärde ut till en siluett av värmlands landskap. Var lite mer varm i kläderna denna veckan och valde att inte slösa en enda sekund utan sprang till dom olika skåpen och kylskåpet ända från början, därav hann jag faktiskt få till en hel del blommor, nyckelpigor, svampar, träd och en älg. Blev faktiskt väldigt nöjd med denna tårtan! Och återigen så glad att jag lyckas få ihop en sån här skapelse på bara 8 timmar när jag vanligtvis lägger mellan 10-35 timmar på en tårta. Har verkligen lärt mig att lägga på ett kol så att säga ;) Fast hemma föredrar jag fortfarande att jobba utan en tickande äggklocka och alla kameror :) 

Tårtan bestod av saftiga chokladbottnar, oreo and cookies cream och glasscreme med ett lager chokladknappar. Denna veckan hann vi faktisk med att smaka på varandras tårtor även fast det var väldigt ont om tid så tog vi tag i en sked och sprang omkring och smakade, och jag måste säga att min tårta var såååå god! Våran fantastiska mentor Bea som fungerade lite som våran mamma där på plats, älskade också oreos precis som jag och satt fastklistrad och åt flera gånger från min tårta :)


Bakom kulisserna!

Åh denna jobbiga väntan...! Sitta här i timmar medans dommarna går igenom vilka tårtor dom gilla bäst och vem som ska få lämna oss.. Sen denna väntan å höra sitt namn å gå ut och se om tårtan stod där framme eller om man var safe.. Uuh, får ont i magen bara av å tänka på det!Vet inte om jag lyckades lura domarna om att oreo växer på träd här i Värmland, känns som jag kommer bli "retad" för den kommentaren resten av mitt liv då jag häromdagen köpte ett paket oreos i affären och expediten säger, jaha så du köper oreos idag när dom växer vilt i skogen, hehe ;) (se filmklippet)
Idag var ju en person tyvärr tvungen att lämna programmet och det var Sara som fick lämna oss. Märktes så stor skillnad med en gång så fort en person åkt hem. Så himla tomt och tråkigt! Men nu är det bara att kavla upp armarna igen och ladda för ytterligare en ny vecka, och som dom sa i reklamen så kommer jag hamna i klistret :( Vet inte om jag kommer våga titta då!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar