söndag 27 mars 2016

Tårta med MYCKET Choklad! Kinderägg, ferrero, schweichernöt mm

Igår gjorde jag denna tårtan som vi bjöd familjen på efter påskmiddagen. Den var väldigt god och väldigt mäktig så det gäller att inte vara proppmätt när man börjar på efterrätten! ;)
Mycket choklad, kinderägg, kinder bueno, kinder maxi, ferrero rocher, schweichernöt rullar och jordgubbar fick bli dekorationerna denna gången :) Skönt att göra en tårta utan fondant ibland :)

Tårtan innehöll vaniljbottnar enligt detta recept!
Grundrecept på vaniljsmör fast med lite kakao i!
Nötcreme (sån som finns på påsar och även i burk) 
Choklad ganache


Choklad ganache 
recept
1 dl grädde
200 g choklad
en klick smör 

Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen och smöret. Rör runt tills allt smält och blivit jämnt och blankt. Skulle chokladen bli för fast så värm mer grädde och häll i försiktigt, känns den för lös så ha i mer choklad, man får helt enkelt känna sig fram. Låt sedan chokladen svalna lite. Känn på den med skeden så den är lite trögflytande men ändå så den liksom rinner ut. Sen är det bara att skeda ut ganachen över tårtan. Jag började med kanterna, hällde försiktigt lite i taget en bit in och hjälpte sedan till med en sked att liksom putta chokladen över kanten och sen jobbar man sig inåt och runt tårtan. Det är bra om tårtan är helt kall, eventuellt stått lite i frysen innan man häller på ganachen..

1 kommentar:

  1. Hej, kan du skriva vilken ordning du satte ihop delarna mm?��

    SvaraRadera