Skogaholmslimpa, 2 st:
3.5 dl Vatten, rumsvarmt
50 g Jäst
2 tsk Salt
20 g Smör
1 dl Sirap, ljus
6 dl Vetemjöl
4 dl Rågsikt
–
Lös jästen i det ljumma vattnet.Tillsätt sedan mjölet och resten av ingredienserna.
Knåda degen tills den känns slät och spänstig
Låt degen jäsa under duk i 30-35 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i två delar.
Forma båda degbitarna till avlånga limpor, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i 45 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Sätt in limporna och spraya in lite vatten innan du stänger luckan.
Grädda limporna i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200°C och grädda limporna i ytterligare 25-30 minuter.
Låt svalna helt på avsvalningsgaller.
Receptet hittade jag i Fridas bakblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar