onsdag 24 oktober 2012

Recept: Apelsinmousse

Minns ni att jag i julas gjorde en Tomte tårta där tomten klättrade ner i skorstenen..? Den innehöll iaf Pepparkakstartbotten som jag kommit på receptet själv på, samt apelsinkrokantmousse och apelsinmousse. Hade tänkt dela med mig av apelsinmousse receptet men så blev de helt bortglömt och för några veckor sen fick jag mail från en som undrade över recpetet.. De hade jag ju givetvis glömt efter så lång tid men så fick jag syn på en dagen i min tårtbok att jag hade antecknat mängderna så här får ni därför receptet, lite sent men å andra sidan är de snart jul igen :))
Hoppas ni gillar det :)

Apelsinmousse till ett lager i 15cm form
 
1 apelsin
1dl gelesocker
1msk vatten
 
1dl grädde
1,5msk marsanpulver

Hacka apelsinen (utan skal förstås) och koka upp i vatten, tillsätt gelesocker och låt de puttra några minuter, ställ åt sidan för att svalna och sedan in i kylskåp några timmar eller 1 dygn.
Före andvändning vispar du grädden och rör ner marsanpulver och apelsingeggan. Klar för andvändning, känns den för lös så tillsätter du bara lite mer marsanpulver, är den för hård så tillsätter du lite mer vispad grädde men denna mängd var perfekt till mitt lager :)
 
Receptet har jag knåpat ihop men bilden är lånad från google!

4 kommentarer:

  1. a ja skulle vilja ha receptet på apelsinkrokant,är de möjligtvis av marabous du har gjort fluff eller?

    SvaraRadera
  2. Jepp de stämmer de, har gjort fluff på marabous apelsinkrokant :) Låter bara lite finare med mousse än fluff ;)

    SvaraRadera
  3. sandrastartor.blogspot.se ska det ju vara:)

    SvaraRadera