söndag 21 oktober 2012

Doptårta med groda och kungakrona

Igår på Edvin´s dop var temat grodkalas och mamma kimmi bakade en del inför detta men frågade om jag hade lust att göra tårtan. Egentligen hade jag ju sagt jag skulle ta de lugnt resten ut av året med bakningen men då jag fick denna förfrågan kunde jag bara inte säga nej..! Så roligt att göra en lite annorlundare tårta och inte en typiskt doptårta :-) När jag gjorde kungakronan så kom jag på att de nog skulle varit lättare att spraymåla den (med ätbar färg givetvis) än att penselmåla den pga alla detaljer. Så köpte jag ett nytt märke som bara kosta 70kr vilket är hälften av vad orginalet gör, dock blev jag väldigt besviken på den då den knappt var täckande och jag spraya 3 lager och hela flaskan gick åt och ändå var den inte täckande! Den kronan blev minsann dyr om man räkna med färgåtgången. Nästa gång köper jag nog den dyra vanliga som täcker på en gång. Som tur är lär man sig av sina misstag ;) Totalt 11 timmar tog denna tårtan att göra..

Kimmi verkade dock väldigt nöjd när hon hämtade tårtan och senare på kvällen fick jag detta sms: Hej där! Skickar lite sent men först nu jag hunnit med å smaka på tårtan. Fullt upp! :) Ville bara säga att den var jättegod, superfin och helt bedårande att se på. Knappt nån som våga skära i den! :) Men den gillades! Tusen, tusen tack! Du är sjukt duktig! Ha en fortsatt fin helg! Med vänlig hälsning, Kimmi





Tårtan innehöll Jappmousse och Ahlgrens bilarfluff
Beräknad till 37 personer

5 kommentarer:

 1. Hej vad spacklar du tårtan med? Blir det "för mycket"/mastigt att fylla tårtan med fluff och mousse och sedan spackla med grädde?

  SvaraRadera
 2. Jag spacklar oftast med smörkräm (som man kan smaksätta på många olika vis)eftersom de ger snyggast slutresultat men man kan absolut spackla med bara grädde också, de gjorde jag tidigare men just om tårtan ska stå en dag så kan den tappa formen lite och bli lite bubblig osv..

  SvaraRadera
 3. Hej, tårtan ser underbar ut och jappmousse låter ju supersmarrigt! Hur gör du den moussen? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. de är samma som chokladfluff, bara att du byter ut chokladen mot japp. Receptet finns i bloggen, sök antingen på fluff eller gå in i etiketten tårtfyllningar här till vänster :)

   Radera