söndag 14 oktober 2012

4 våningstårta till 60 åring, HÖST

Idag fyller en av mina bästa kompisars mamma 60 år. Helga som hon heter frågade mig redan i påskas om jag hade lust att baka en tårta till henne.. För sådär 10 år se så bodde jag nästan där och sov över hos Sara (eller Lasse som jag kallar henne) flera gånger i veckan så de blev lite som min andra familj ;) Så därför kunde man ju inte säga nej till denna förfrågan :)) Jag fick fria händer och Helga berätta att hon skulle duka i höstfärger med löv osv men att tårtan inte behövde vara i de temat. Jag tänkte länge på detta och ville att tårtan skulle spegla henne och jag vet att hon gillar att laga mat (särskilt älg), baka (hon bakar nog nästan oftare än mig t.o.m ;)), hon brukar vara i skogen och plocka svamp och lingon (minns att de hade världens rullband som de hällde alla bären på för att snabbt kunna sortera bort löven). Eftersom jag bara gjort en hösttårta tidigare så var jag sugen på att göra en och alla detaljer speglar alltså hennes liv, där hon sitter med sin tekopp och en bit prinsesstårta, bredvid står en korg med hennes nyplockade lingon och så hittade hon lite kantareller på vägen :) Kom också på att hon ofta är ute och reser men tyckte inte de passa så bra med ett flygplan, resväska och pass ute i skogen..
Sara var här igårkväll och hämtade tårtan och hon var övertygad om att mamma Helga skulle bli nöjd!

Eftersom de är så många detaljer så är de därför många bilder här under, tyvärr är dom också i dåligt skick då min systemkamera eller om de är objektivet verkar hålla på att gå sönder och man knappt kan ta bilder imellanåt, särskilt närbilder. Så här kommer en blandning av både systemkamerbilder, kompaktkamerbilder och mobilbilder. Allt för att kunna ha några bilder..
Tårtan innehåller Lemon Curd mousse och jordgubbsmousse. Spacklad med Kiwi och jordgubbssmörkräm och täckt med sugarpaste.
Alla dekorationer är gjorda i SP och FP

5 kommentarer: