onsdag 7 december 2011

Recept: Egen nougat

Igår provade jag att göra egen nougat, har ett paket i skafferiet men nougat kan man aldrig ha för lite av och speciellt inte i jultider. Kan nästan slå vad om att nougat säljs mest kring jul?!? :)
Iaf så var de jättelätt att göra sin egna nougat, lite pyssel var de men den innehåller bara tre ingredienser så den är billig att göra och blev dessutom supergod :-) Kan äta den precis som den står ;)

--På bilden ser de ut lite som (ursäkta mig) hundbajs men kan lova er att den smakar betydligt mycket bättre än vad det ser ut som, och när den stelnat så blir de helt slätt och liknar mer den nougaten som finns att köpa i affären--Egen nougat, 250 gram

62,5 gram hasselnötter
62,5 gram florsocker
125 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Akta så att de inte bränns. Låt svalna. Gnugga nötterna i en handduk tills skalet lossnar.
Mal nötterna i en mandelkvarn eller mixa dem fint. Blanda ner florsocker. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan med nötmixen.

Receptet kommer från boken "Julgodis för små och stora sockerbagare"

9 kommentarer:

 1. åh va gott de låter med hemmagjord nougat,ja köpte faktiskt nougat i går,ehehhe..

  SvaraRadera
 2. Hej söta du! Vilket kanon bra recept för detta skulle nog min man gilla =) Han ÄLSKAR nougat =)
  Kramkram

  SvaraRadera
 3. Jag har sett detta recept i boken förrut, och i år tänker jag faktist inte köpa någon nougat! Jag ska gör adenna istället till julen godis;)

  SvaraRadera
 4. Vad bra med ett recept på nougat, får absolut testas en dag!

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har en fråga! Blir den här nougaten mjuk i konsistensen så att man kan smälta den och använda till t.ex. wienernougat? Det är nänligen mitt favoritjulgodis och jag vill gärna testa att göra egen nougat till det!

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag har en fråga om det här smarriga receptet! Blir nougaten mjuk i konsistensen (som vanlig nougatmassa man kan köpa färdig i paket) så att man kan smälta den och använda i t.ex. wienernougat? Det är nämligen mitt favoritjulgodis, så jag vill gärna testa att göra eget nougat till det nu i jul! :-)

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag har en fråga! Blir den här nougaten mjuk i konsistensen så att man kan smälta den och använda till t.ex. wienernougat? Det är nänligen mitt favoritjulgodis och jag vill gärna testa att göra egen nougat till det!

  SvaraRadera
 8. hej sara. Nej den hårdnade, kanske för att jag förvara den i kylskåpet?!? Men jag har för mig jag smälte ner den som vanlig nougat men de var inte alls samma smak så jag föredrar ändå den köpta nougaten :)

  SvaraRadera