lördag 3 december 2011

Aladdins klassiker Trillingnöt

Fick en bok i julklapp förra året som heter "Julgodis för små och stora sockerbagare", hade helt glömt bort den men så fick jag syn på den i kokbokshyllan och tyckte de var passande att läsa igenom den nu så här i jultider. Finns verkligen massa gott i den och man vill genast sätta igång och provbaka allt ihop ;) Men de allra första jag valde att testa var Trillingnöt som ju är mångas favoriter (även min) ifrån Aladdin´s chokladask :-) Blev förvånad över hur enkelt de var att göra själv och då de bara innehåller två ingredienser så kan man lätt komma ihåg receptet i huvudet! 
Nu behöver jag inte längre skynda mig för att sno trillingnötterna i asken utan överlåter dom till de andra så kan jag göra massa till mig själv när suget faller sig in ;) (Gissar på att dessa är slut innan kvällen tar slut =D)Trillingnöt
Blir ca 35stycken

1 ½ dl hasselnötter
200 gram ljus choklad eller mjölkchoklad


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna i långpanna och rosta i ugn cirka 10 minuter tills de fått färg.
Låt nötterna svalna lite och gnugga sedan bort skalet med en ren kökshandduk. Lägg nötterna i en skål.
Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna lite och häll sedan hälften av chokladen över nötterna. Blanda om ordentligt. Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet i 20 minuter. Håll under tiden resten av chokladen smält genom att låta skålen stå kvar över kastrullens fortfarande varma vatten.
Skeda lite av chokladen i en liten plastpåse för dekorering och doppa trillingnötterna i resten av chokladen med hjälp av gaffel. Låt dem droppa av ordentligt och lägg dem på bakplåtspapper igen. Låt stelna helt.
Doppa påsen med dekorationschokladen i varmt vatten så att den blir flytande och klipp av ett hörn av påsen. Spritsa chokladen över de stelnande pralinerna. Låt stelna igen. Förvara dem svalt.

4 kommentarer:

 1. Ser ju farligt goda ute =)
  Önskar dig en trevlig lördag!
  Kramkram

  SvaraRadera
 2. Åh va gott! Dessa ska jag göra, mums! :)

  SvaraRadera
 3. Dessa gjorde ja igår,och ja de gick slut efter några få timmar.

  SvaraRadera
 4. Åh, trillingnötter som är så gott! Så fina dina är! Och härliga julbilder =)

  SvaraRadera