söndag 11 december 2011

Cars tårta med Bärgaren och kungen

Denna tårtbeställning har jag vetat om i flera månader, egentligen ville Ann-Charlotte haft en tårta när hennes dotter fyllde år men de var precis då jag var BB och födde så hon förstod att jag inte orka göra tårta med en alldeles nykläckt bebis ;) Men redan då (juli) berätta hon att hon gärna ville ha en tårta till hennes son som igår fyllde år. Kan ju inte svika henne två gånger så självklart sa jag ja ;) Som för så många andra pojkar i denna åldern så älskar Dante filmen Cars så det var de som fick bli temat, Ann-Charlotte ville inte ha med huvudrollen Blixten McQueen men istället Bärgaren (som verkar vara minst lika populär om inte mer) och Kungen. Då jag gjort några tårtor med Blixten så var de faktiskt skönt att få slippa han och dessutom få prova på några nya figurer :-)
Och jag kan verkligen stänga in mig i min lilla bubbla och pyssla hur länge som helst.. Bara bärgaren tog 3 timmar att modellera, kungen tog 2,5 timme och hela tårtan tog totalt 15 timmar att göra.


Både Ann-Charlotte och hennes man var med när de hämta tårtan och de blev verkligen supernöjda och jag tror jag kan boka in alla deras födelsedagar numera :-) Jag själv blev också jättenöjd med tårtan och de kändes lite tråkigt när mina kompisar(bilarna) brumma iväg men de är så de är i tårtlivet ;)

Tillägg:
Fick denna kommentaren på FB från Ann-Charlotte:
Tack för den superfina tårtan = ) Du skulle ha sett minen på alla barnen när vi tog fram tårtan, dom blev helt lyriska och hoppade och tjoade!!! Och den var jättegod också!!! Tack igen!!


Tårtan är beräknad till 31 personer och bestod utav vaniljbottnar fyllda med Marabou daim mousse och Zoofluff.

9 kommentarer:

 1. verkligen klockren.oj de tar tid och modellera,därför ja inte är så duktig på de, mitt tålamod är inte de bästa.men den blev superfin.
  om ett halvår är de min tur att få göra cars tårta.

  SvaraRadera
 2. Verkligen jätte fin tårta. Helheten blev kanon.. jätte fint modellerat. Har aldig sett den blå bilen innan. Kul med något nytt. Jag älskar Zoo, men hur blir fluffen av den?

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Kan förstå att du är nöjd! Bärgarn tycker jag verkar så extremt svår att göra, men du har fått till den jättebra!

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt modellerade bilar! De är inte alls så enkla att göra tycker jag så du har gjort ett fint jobb.

  SvaraRadera
 5. Wow vilken cool tårta, verkligen jättefina figurer du gjort!! Känner igen det där med tiden, det tar verkligen otroligt lång tid att göra tårta!...

  SvaraRadera
 6. Du är ju bara sååå duktig =) Grymt söta!
  kramkram

  SvaraRadera
 7. Tack så jättemycket för alla söta kommentarer :-) De värmer verkligen!

  Carola: Zoofluff är jättegott och blir lite tjockare i konstisentensen än vanligt fluffigt mousse..

  SvaraRadera
 8. Supersnygg tårta!! Jag har själv väldigt nyligen gjort två cars tårtor med bärgarn, riktigt rolig figur att modellera! Dina är väldigt mycket mer detaljerade än mina. Vilket pill du har gjort :)

  SvaraRadera
 9. Tårtan är verkligen jättefin med snygga modelleringar! Det är verkligen tidskrävande att få ihop allt och ibland undrar man vart tiden tar vägen ;-)

  SvaraRadera