tisdag 5 juli 2011

Välkomsttårta till våran bebis =)

För några veckor sen gjorde jag i förebyggande syfte en välkomsstårta som skulle serveras på vårat bebiskalas. Eftersom jag inte visste vilken sort de blev så fick den bli färgglad som sen lades ner i frysen :)
I fredags kom iaf våran lilla tjej Meline i racerfart, trodde inte jag skulle hinna in till förlossningen men vi var där i 2h+40 minuter innan hon titta ut (bara 3,5 timme från att vattnet gick i bilen), 51,5 cm lång och vägde 3270gram.
Igår hade vi kalas för Meline och sammanlagt 21 personer var här så man var lagomt sleten på kvällen



Tårtan fylldes med pollyfluff + jordgubbsmousse
Åh självklart bjuder jag på en bild på underverket :-)

23 kommentarer:

  1. Vilket litet underverk!! Grattis på er!!! Intressant:: Frös du in tårtan när den var helt färdig?? Hur smakade den??
    Vilket fint namn ni har gett till eran lilla prinsessa :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Grattis till underverkat! Vad skönt att allt gick bra.
    Tårtan är underbar. Är mest imponerad av att ni orkade ha så mycket folk på besök så nära inpå förlossningen.
    Hur frös du in tårtan? Inplastad och sen tinad i kylskåpet med plasten på? Eller ställer man in tårtan i kylskåpet som den är, utan något runt när den tinar?
    Grattis igen! Hälsa och gratta den nyblivna pappan också!

    SvaraRadera
  3. Gratulerer! For en perfekt liten jente - åh, nå ble jeg helt rørt. *sniff*

    Nyyydelig kake, også - så smart å lage den på forhånd og fryse ned.

    Slappe av nå! Tenk, du er mamma!

    M:)

    SvaraRadera
  4. Grattis så himla söt hon är och vad skönt med en snabb förlossning, hade själv en snabb förlossning med andra barnet, sonen kikade ut 40 minuter efter att vi fått ett förlossningsrum, har än idag lite svårt för att fatta vad som egentligen hände när det gick så fort, åkte mest in för att vattnet gått, hade då bara ytterst svag mensvärk, lite skillnad mot första barnen som tog 26 timmar på sig.

    Ja tårtan den är fin den med :-), kan tänka mig att du var trött igår om du hade kalas för 21 personer och födde barn i fredags, passa nu på att vila lite :-).

    Meline är ett himla fint namn

    SvaraRadera
  5. Å vilken fin liten skrutt! Min är 8 månader nu men det känns som igår han kom - 40 min efter att vi kom in på förlossningen :-) Skönt att allt gick bra!

    Och vilken superfin tårta - frös du ner den dekorerad och klar och den höll sig bra??

    SvaraRadera
  6. Nämen ÅÅÅÅåååhh vilken liten guldklimp, STORT grattis till en söt liten tjej!!!!!!!!!!
    Skönt att allt gick bra :) Och smart av dig att göra en tårta i förväg :D Den lät hur god som helst, pollyfluff har jag aldrig provat, är det så gott som det låter? :) Kram till dig!

    SvaraRadera
  7. ååå så söt! Grattisa till lilla underverket!

    SvaraRadera
  8. Underbar tårta o underbar bebis!! :) Vårt lilla gryn e nu 6 månader, tiden flyger iväg.. Vår största blir 2år i lördag!! suck..

    Njut!! :)

    SvaraRadera
  9. vad fin tårtan blev,och så klart super söt flicka du fick.Grattis Grattis

    SvaraRadera
  10. Grattis!! vilken liten söting!! =)
    Och jättefin tårta du gjort till hennes ära oxå!

    SvaraRadera
  11. Grattis till det lilla underverket! Och vilken härlig tårta!

    SvaraRadera
  12. Vilken söt tårta! Och vilken söt liten Meline! GRATTIS!!!!

    SvaraRadera
  13. Framförallt supergrattis till supersöta bebben :-) Så skönt att allt gick bra!

    Smart att frysa in tårtan - fungerade ju jättebra. Imonerad att du orkade med att tänka på kalas när du nyss fått bebis ;-)

    SvaraRadera
  14. Sara: Tack så jättemycket =) Jag frös in tårtan helt och hållet med dekorationer och allt, är inte första gången jag gjort det och jag har inte märkt någon skillnad på smaken :)

    Erika: Tack :-) Jo de var lite jobbigt med så mycket folk men skönt att ha det mesta avklarat också ;) Jag frös in tårtan heltäckt i en tårtkartong och sen när den skulle tinas så fick den stå utan kartong eller plast i kylskåpet. Har man något runt blir den svettig så den måste få lufta sig :)

    Monica: Tack tack :-) Jo jag visste ju innan att de skulel bli barn och mycket besök så jag tyckte det var lika bra att göra en innan och frysa ner :)

    Cupcakesfluffan: Jaha okey, ja de säger ju att barnen brukar komma snabbare när man redan fött en men de är inte så ofta de kommer så fort när det är första barnet. Är glad att jag inte behövde ha värkar i flera dygn :)
    Tack så jättemycket för kommentaren :) Var att ganska sleten efter kalaset men som tur är så sover hon ju en del så man kan vila lite imellanåt ;)

    Marias söta saker: Tack :D Jo det är skönt att de gick bra och att de inte tog så lång tid som de brukar ta med första barnet.. Ja jag frös in tårtan helt dekorerad och den höll sig bra, märker faktiskt ingen skillnad på en frysen tårta och en nydekorerad :)

    Nanna: Tack!

    Pernilla: Tack så jättemycket =) Hade heller inte provat pollyfluff innan men den var jättegod :) Blev dock förvånad över att de var blandat ljus och mörk choklad i påsen, trodde alla skulle vara ljusa ;)

    Bullmamman: Tack! :)

    Life_Tone: Tack :) Kan tänka mig att tiden flyger iväg ;) Hon är ju redna 5 dagar och jag tycker precis jag fått henne =)

    Smulans bakblogg: Tack tack :D

    Smilla: Tack! Klart att hon ska firas med tårta :)

    Jyoti: Tack!

    Sofia: Tack tack :-)

    Maria: Tack tack :-) Ja jag tyckte hon skulle firas med tårta och misstänkte att jag nog inte orkar stå och baka med en gång :) Var lite jobbigt med kalaset men skönt att få det överstökat så fort ;)

    SvaraRadera
  15. grattis till tjejen:D Och skönt att din förlossning oxå gick så snabbt, var det första barnet?

    Ang gulsot.....andra symtom förutom att dem blir gula är att det blir slöa och äter sämre.....Fråga hos bvc eller är du orolig så åk in till barnakuten, det gjorde ju vi! Dock måste dem ha MYCKE gulsot för att behandlas, och vi fick ju en ny återbesöks tid så är ju inte akut om det inte stiger jätte fort. Men är du osäker kolla upp det, min sambo hade inte tänkt på gulsoten om inte jag sagt något!

    SvaraRadera
  16. Tack =) Ja de var första barnet :)
    Jaha nej men då är de säkert inget, sambon har inte märkt någon skillnad säger han och hon äter som vanligt och har varit vaken mer än igår så jag tror nog att allt är som de ska ändå..

    SvaraRadera
  17. Jätte grattis till er fina lilla tjej.. Äntligen är hon här :) Skönt att allt gick bra..
    Super söt tårta.. nallarna var ursöta

    SvaraRadera
  18. Åh, vilket litet underverk. Grattis!

    Och vilken fantastisk blogg du har!

    www.kakabaka.blogg.se

    Monika

    SvaraRadera
  19. Åh vad underbart! GRATTIS!!! :-) Är väldigt imponerad över att du orkade ha så många människor över på kalas så nära förlossningen! Själv dröjde det länge innan jag var människa igen.
    Stor KRAM till dig och ditt söta lilla underverk :-)

    SvaraRadera
  20. Stort grattis till er söta flicka! Tårtan är jättefin och färgglad. Liksom alla andra är jag imponerad att du orkade med tårtkalas så fort efter! :)

    SvaraRadera
  21. Stort grattis till er söta lilla prinsessa! Vilken fin tårta, och vad spännande att läsa om att du fryst den helt färdigdekorerad, har jag aldrig gjort!

    SvaraRadera
  22. Stort, stort grattis!! Så söt hon är och vilket vackert namn ni har valt =)

    SvaraRadera