måndag 25 juli 2011

((Misslyckade Macarons)) Ej snygga men supergoda!

Nu ska ni få höra världens story om dessa Macarons...
Har provat att gjort Macarons en gång tidigare men de var innan jag fick vispmaskinen och jag var tvungen att sitta och hålla elvispen i 20 minuter (var väl efter det jag tröttna, hehe) och de blev total katastrof, de var fula, stenhårda och åkte direkt i soporna utan att ens berätta för er ;)
Iaf så fick jag ju några äggvitor över då jag gjorde drömrullen så samma dagen så slängde jag ihop en sats och gjorde Macarons för andra gången...
Iden var att kakorna skulle vara ljusrosa eftersom jag misstänkte att hallonfyllningen skulle vara mörkrosa. Hmm, redan vid infärgningen kan man väl säga att jag misslyckades. Hade i lite färg och lite till och lite till då jag tyckte att de var så ljusa och tänkte att de blir väl ännu ljusare när man haft i florsockret och mandeln. De blev väldigt cerisa så jag stoppa in dom i ugnen och gjorde hallonfyllningen med vit choklad och eftersom den blev typ i samma färg som kakorna så var planen att få fyllningen svart så jag hade i massa svart gelefärg men de blev mörklila och inget mörkare än så.. Kakorna tog jag ut efter 20 minuter och de var väldigt blekrosa om ens rosa. Någon som vet varför de fick den färgen? Undrar om de var inne för länge eller om jag gjorde något annat fel??
Även om jag kallar de misslyckade så blev de iaf supergoda och ännu godare dagen efter och när man tagit en tugga så såg man den jättefina cerisa färgen =)Före gräddning och efter gräddning

9 kommentarer:

 1. Gud, det där var verkligen jättekonstigt! Tyvärr har jag ingen förklaring så jag hoppas någon annan har det (ifall jag själv skulle råka ut för samma sak) Skönt att de smakade som de skulle i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde macarons igår, men de bara sprack och gick sönder! Har inte hänt förut, vad har du för recept? Jag tänkte att jag kanske ska testa den med sockerlag..

  SvaraRadera
 3. gud vad konstigt! har aldrig varit med om att de ändrats i färgen, fattar inte hur de kunde göra det! men misslyckas med macarons verkar vara vanligt nu, kanske beror det på att det är så fuktigt i luften? de brukar säga att man aldrig ska göra maränger när det regnar till exempel, och jag misslyckades med mina macarons sist som jag alltid lyckas med annars... :( men dina blev ju inte så fula, de ser helt ok ut! och jag tror säkert de var supergoda :D

  SvaraRadera
 4. Haha ja det var lite roligt!
  Nej men det var kvaft, kankse det oxå förstör för macarons? Ja jag har ju det receptet utan sockerlag, svårt hur man ska göra.. konstigt att din färg vart så konstig

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte vad du har för ugnstemp men min spontana reaktion är att du gräddar dem för varmt och/eller för högt upp i ugnen. Jag har dem på 125 grader längst ner i ugnen, hur länge är olika från ugn t ugn men kanske 18-20 min, det märker du.

  SvaraRadera
 6. Oj , konstigt att de ändrade färgen så mycket, de brukar ju bara blekna lite i ugnen, men huvudsaken de är goda :-)

  SvaraRadera
 7. Sofia: Tack. Jo jag tyckte också de där var jättekonstigt.. Ska prova att sänka värmen nästa gång.

  Bullmamman: Första gången då de sket sig rejält hade jag ett recept med sockerlag men nu provade jag utan..

  Pernilla: Jo jag har också hört att de kan misslyckats om de regnar men de var soligt denna dagen.. Roligt att höra att du tyckte de blev fina trots den fula färgen ;)

  Maria: Minns inte vad jag grädda dom i men de var iaf de som stod i receptet, tror de var 170grader. Ska prova en lägre ungstemperatur nästa gång. Hade inne dom 20 minuter precis.

  Cupcakesfluffan: ja jag håller med :-)

  SvaraRadera
 8. Skumt det där med Macarons, jag har gjort det en gång och blev väl inte supernöjd direkt. Jag tyckte att det var så gott heller så jag har aldrig testat igen heller, men de blir ju ruskigt fina - om man nu får till dem vill säga ;-)

  SvaraRadera
 9. Det kanske var färgen som inte var ugnsfast?

  SvaraRadera