Till dotterns kalas gjorde jag även en gele gjord på päronsaft som blev väldigt god. I detta blogginlägget finns det lite fler varianter jag gjort av gele och pannacotta. Pärongele: Koka upp starkblandad päronsaft med blå karamellfärg och tillsätt 1 st blötlagt och utkramat gelantinblad per dl saft som du kokat upp. Alltså om du behöver göra 5dl gele använder du 5 dl saft och 5 gelantinblad. Bara hälla i bladet när saften kokat upp och röra runt och sen hälla ner i några glas, låt svalna och sen är det färdigt ;) Jag dekorerade dessa med färdiga godisfiskar för att passa vårat kalastema.
Jag kallas Milli och är även känd från tv programmet "Det Stora Tårtslaget" 2017. Jag har ett stort intresse av att baka och dekorera tårtor för speciella tillfällen. Ibland händer de att jag bakar andra godsaker också ;) Denna bloggen fylls på med massa bilder, allmänna tankar och funderingar, recept, steg för steg beskrivningar osv. Har även en FB sida med samma namn som bloggen!
Jag bor i ett rött hus strax utanför Arvika ihop med min underbara make och våra döttrar Meline (född 110701) & Nowelia (120903).
Vill du komma i kontakt med mig kan du antingen skriva en kommentar eller skicka ett mail till tartorochannat@hotmail.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar