tisdag 24 maj 2016

Mitt smak bidrag till Cupcakekalaset: Supersaftig Bananmuffins med chokladdoppade peccannötter och dulce de leche frosting.

I flera månader nu har jag provbakat massor av recept och mixtrat och haft mig inför smaktävlingen på Cupcakekalaset då jag vann med mitt bästa recept förra året så var det inte lika enkelt denna gången. Men jag tycker ändå jag fick ihop en riktigt bra cupcake även denna gången, denna var supersaftig till och med 4 dagar efter dom bakades så var dom lika supergoda, och det finns inte så många recept som håller sig saftiga så länge... Får jag lov att presentera mitt bidrag: Supersaftig Bananmuffins med chokladdoppade pecannötter inuti samt ett lager dulce de leche och en mild dulce de leche frosting, pyntade dom sen med handgjoda marsipanbananer som är handmålade samt chokladpuffar. En riktig hit om du frågar mig, frågar du juryn så tyckte dom den kom på en 2a plats :)

Hon som vann första priset hade bakat om sina muffins samma morgon som tävlingen och gjort en annan variant eftersom hon inte blev nöjd med dom hon först gjorde :) Egentligen ska vinnaren dela med sig av sitt recept som sen publiceras i tidningen så som mitt gjorde förra året. Men hon ville bara dela med sig av vilka ingredienser hon använt och inte tillvägagångssättet vilket är lite tråkigt för jag blev ju väldigt nyfiken på att baka och smaka dom ;) 

 Här hittar du mitt bidrag som jag gjorde i år till Utseende tävlingen =)Här i Kristinehamns tidningens skyltfönster stod ett exemplar av alla tävlande bidrag. Vet inte om det var så förra året också då jag aldrig såg det men det var väldigt kul att se hur allas bidrag såg ut även i denna tävlingen ;)

Banancupcakes med chokladdoppade pecannötter och dulce de leche frosting
- ca 15 stycken normalstora

3 dl mjöl
1 rågad tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2 ägg
1,75 dl socker
1,5 tsk vaniljextrakt
1,25 dl neutral olja (jag använde rapsolja)
1,25 dl mjölk
0,5 tsk pressad citron på flaska
2 bananer
ca 30 st chokladdoppade pecannötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och sätt åt sidan.
Blanda mjölk och citron och ställ i kylskåpet några minuter.
Vispa ägg och socker i en annan skål, häll i vaniljextrakt och olja.
Mosa bananerna med en gaffel.
Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölkblandningen under fortsatt omrörning.
Ha sen i resten av mjölet och mjölken och rör om. Och tillsist ner med dom mosade banaerna och rör runt.
Rör helst inte för mycket, då kan det bli sega muffins.
Smeten är tunn, men det ska den vara. Häll smeten i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt, fyll ca 2/3 av formarna och stick ner 2 chokladdoppade pecannötter i varje form.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-18 minuter, känn med en sticka, de ska inte vara kladdiga.

Dulce de leche frosting
200 gram rumsvarmt smör eller margarin
En halv burk marchmallowsfluff
En halv burk dulce de leche (karamelliserad mjölk i konserv)
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl florsocker
Gör så här:
Vispa smöret mjukt och tillsätt sen resten av ingredienserna och vispa till en jämn frosting.
Spritsa på ett tunt lager med restrerande Dulce de leche från burken på muffinsarna.
Spritsa sen på frostingen ovanpå och pynta som du vill, i mitt fall pyntade jag med marsipanbananer och chokladpuffar (strössel).

Receptet har jag själv experimenterat fram! Ska det publiseras på andra medier så vill jag att det nämns att det kommer från "Millis tårtor och annat"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar