torsdag 14 mars 2013

Tårtutställning i Oslo 2013 -Tårtor-

Nu äntligen efter många timmars sorterande bland 500 kort och förminskning av ett och ett kort x 61 är jag nu äntligen färdig, tog en del längre tid än jag räknat med..
I söndags var vi ju som sagt i Oslo och besökte Norsk kakeutstilling, de hade varit planerat i flera månader och vi hade verkligen längtat och sett fram emot denna dagen länge. Bor ju bara 4 mil från norska gränsen och just till Oslo är de 14 mil så det är faktiskt närmare dit än exempelvis till Göteborg eller Stockholm..

Måste börja med att säga att det var lite svårt att hitta in i den stora skolan som utställningen hölls i, det var inte skyltat någonting och man såg innebandyfolk som spelade och trodde att vi var på helt fel ställe men så var de visst inte. Gick in där för vi tänkte vi skulle fråga om vart det var, så någon skyltning hade ju varit bra. Och när vi kom in och såg utställningen så var min första tanke att guud vad liten, har ju varit på Scandinavian cake show 2 gånger så det blir ju att man jämför med det. Men när jag sen hade tid att gå runt och kika så var flera tårtor så fantastiskt fina och alla de demostrationerna som vi var på i enskilt rum drog verkligen upp betyget :-) Alla demostrationerna samt de 4 butikerna som ställde ut har jag skrivit om i ett eget blogginlägg och finns att läsa här.. Att norrmännen sen är supertrevliga och pratsamma är ju ett extra plus :) Var många man prata med där och vi kom in på ämnet blogg och de visa sig att några hade läst min blogg och visste vem jag var :) Sånt var ju superkul att höra :-) Linda som demostrerade och tipsade om sina kurser kollade in min blogg där och då och sa "oj, ja men då ska inte du på kurs hos mig nej" och fråga sen om massa saker hur jag hade gjort de och det och vart man fick köpt sån utstickare osv ;)

Som sagt när de gäller utställningen då så såg de inte ut att vara så många tårtor men det var faktiskt 91 stycken som ställdes ut och de fanns många tårtor med WOWfaktor :)) Jag ställde inte ut med någon tårta eftersom jag dels inte tycker att jag är så duktig och dels för att man måste vara där hela helgen men nästa gång måste jag nog bannemig ge mig på att göra en bara för skojs skull :)) Och Ann-Charlotte som var med mig till Oslo lova att bli med mig på fler tårtutställningar även över helgen så man får en liten semesterweekend så nu längtar jag till nästa utställning ;)

Här kommer ett litet urval av alla de tårtor som fanns på utställningen. Massa mer bilder både på fler tårtor samt mer detaljbilder från tårtorna jag visar här, finns att se på facebook om du gillar min sida :)Askungentårtan föll mig verkligen i smaken och var en av de finaste, trodde verkligen den skulle vinna men de var ju så många fina tårtor så det är ju svårt att gissa vilken som vinner. Men tredje pris hamna den iaf på och jag blev väldigt förvånad då det var en kille som gjort tårtan. Så himlans roligt att även killar/män gör tårtor så jag var tvungen att prata med Björn-Ali som gjort tårtan och berömde han och ställde nog hundra frågor haha :)) Han var egentligen bilmekaniker och har inte gjort tårtor så himlans länge. Han är dessutom med i Hela Norge bakar som hade premiär samma dag som vi var där. Såg avsnittet på internet och han blev dessutom veckans mästerbagare så jag kan tro att han var nöjd med den dagen :-) Känns lite som att ha pratat med en kändis hehe.

Även denna stora tårta med slottet hade jag inte tacknat nej till på mitt bröllop :-) Im in loove :) Så fina detaljer..!

Aldrig sett något likande, så himla häftigt och otroligt bra gjort..
 Denna tårtan vann första pris och de kan man förstå för de var verkligen mååånga fina detaljer. Riktigt bra gjort! Hade varit intressant att veta hur mycket tid det tog att göra denna..
 
Ännu fler bilder finns att se på min Facebooksida!

1 kommentar:

  1. Så koslig og kommer over din blogg og se at du likte kaken jeg lagde til utstillingen :-) tusen takk :-)

    hilsen Marion Breen ( kaken med slott )

    SvaraRadera