fredag 8 mars 2013

3D Baby feet OREO cookie molds - Steg för steg beskrivning

När jag gjorde Oreocookies med chokladöverdrag till dopet så tog jag samtidigt lite kort under tiden så att ni kan se steg för steg hur man gör och hur enkelt det är. Man skulle kunna tro att de går snabbt att göra men de är faktiskt lite trixigt då man först måste spritsa de som ska vara i 3d, låta stelna och sen fylla på igen med mer choklad. De första gångerna jag gjorde så tog de en timma att göra 6 stycken och jag gjorde ju 70 stycken till vårat dop så ca 12 timmar tog dom att göra. Jag beräknade ju helt fel när de gällde chokladåtgången eftersom jag inte innan visste hur mycket som gick åt. De resulterade i att de i slutändan gick åt 7 påsar Sweet Melts (el candy melts(färgad choklad) på 340g), en himlans massa spritspåsar och 6 paket oreo´s så totalkostnaden blev 520kr för dessa..! Men ska man bara göra sådär 6-12 stycken så tycker jag absolut de är värt det då de är väldigt goda, man får en rolig överraskning innuti, det tar inte lika lång tid att göra och blir lite billigare.
Själva chokladformen köpte jag här och de finns ju i en massa roliga och fina designers, har redan köpt chokladformen till att göra snygga 3d bröllopscookie´s ;)
 
För 12 kakor behövs:
8 bitar - ca 100 gram Choklad/Candy Melts/Sweet Melts i en kulör
64 bitar - ca 300 gram Choklad/Candy Melts/Sweet Melts
Ett paket Oreo/Ballerina eller liknande kaka
Spritspåsar och liten tyll


Gör så här:
Steg 1, smällt chokladen som ska vara i 3d motivet i micro eller över vattenbad, i detta fall gick det åt 4 stycken Sweet melts bitar till 6 par fötter. Lägg chokladen i en spritspåse med liten tyll och spritsa ut i fotavtrycken. Du måste vara ganska snabb för annars stelnar chokladen och då kan de gå åt många spritspåsar (jag vet av erfarenhet ;)). Ställ i kylskåp för att stelna.

Steg 2, Smällt 32 bitar sweet melts (eller ca 150g choklad) i micro eller över vattenbad. Låt svalna lite så det inte är jättevarmt för då smälter chokladen i fotavtrycken och sprider ut sig. Fyll på formen med 1/3 choklad och tryck ner en oreokaka (eller liknande), fyll sen på med choklad upp till kanten. Knacka ur eventuella luftbubblor. Ställ in i kylskåp ca 15-25 minuter innan du trycker ut kakorna och börjar med nästa.

 

Så här ser kakan ut om man delar på den :)
 

3 kommentarer:

  1. Vilka underbara kakor:) Eftersom de tog lång tid att göra undrar jag hur du förvarade dem? Frös du in dem? Det känns ju inte som man kan slänga ihop dem precis innan kalaset. Tack för en inspirerande blogg:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vad roligt att höra att du gillar bloggen :) Jag gjorde dom 5 dagar före dopet och la dom då bara i en vanlig tårtkartong med bakplåtspapper mellan varje lager för att slippa "skavsår". Men de går säkert att frysa också om du vill göra dom ännu tidigare ;)

      Radera
  2. Åh vad roligt att höra, tack :-)

    SvaraRadera