fredag 22 april 2011

Kit Kat tårta

Idag fyller min syster år och vi har precis kommit hem från kalaset. Som syster så tyckte jag ju att det var självklart att även min syster får en tårta av mig då alla andra släktingar fått :) Men jag hade hört en fågel viska att hon inte ville ha någon sugarpaste tårta utan en helt vanlig gräddtårta. Så jag körde ett mellanting och gjorde en kit kat tårta med massa grädde och godis, syrran älskar grädde och kan äta grädde direkt ifrån skålen ;) Denna tårta var tänkt som en överraskningstårta men då mamma hade skvalrat så viste hon om tårtan ändå men inte vad för typ av tårta eller hur den såg ut. Hon såg iaf ut att bli väldigt glad över tårtan förutom att hon tyckte den var för stor haha =) (Var några gäster som inte kunde komma). Hon hade också gjort en egen gräddtårta och jag måste ju bara visa er skillnaden på min och syrrans tårta :)



De gick åt 14 stycken kit kat...
Här ser ni min tårta och syrrans tårta =)

Tårtan jag gjorde bestod av vaniljbotten, Dulce de leche och glasscreme =) Var mycket smarrigt och väldigt mäktigt, som vanligt ;) Redan ikväll ska jag börja med nästa tårta :) Får nog vila lite först för jag känner mig redan helt slut..!

6 kommentarer:

  1. Vilken fin tårta! En riktig godisbomb! Säkert jättegod också! :)

    SvaraRadera
  2. Gud, vilken charmig tårta. En sån där måste jag nästan prova att göra :0)

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig tårta. Det är så man vill stå på kanten av kit kat och sedan bara dyka rätt ner i "bollhavet" :)

    SvaraRadera
  4. Åh jag bara älskar kitkat, det är mitt favvogodis! Och va härligt färgglad den blev med alla smartisen uppe på!
    Verkligen en rolig idé!

    SvaraRadera
  5. hej! tänkte baka den till min killes bday. Behöver din hjälp! vilken diameter är det i formen? vill ju att den ska bli hög som din =) hoppas på svar =) kram

    SvaraRadera
  6. Christina: formen är bara 6cm hög men jag brukar klä in alla kanter med bakplåtspapper och på så vis kan tårtan bli högre.. :)

    SvaraRadera