måndag 25 april 2011

Kycklingtårta till påsk

I lördags var vi bjudna på påskmiddag hos mamma och jag tyckte de vore kul att ta med en tårta dit utan att hon visste något. Eftersom jag jobbade lördag och söndag så gjorde jag tårtan redan på fredag kväll, gjorde alltså både denna tårta och Kit Kat tårtan samma dag.
Sambon skulle grilla mat medans jag grejade i köket och de sluta med att grannarna och flera av hans kompisar kom hit och festa. Kan säga att de var inte de lättaste att få stå i fred och greja då utan de skulle komma å stri och en av kompisarna ville absolut prova att modellera och grejja han också. Efter mycket tjat så tyckte jag att han fick göra något av mina sugarpasterester och då modellera han något som jag absolut inte tyckte sig passa på en kyckling. Han skulle bestämt limma på saken på magen och trycka ut en navel men tillslut fick jag ropat på sambon så han fick slänga ut dom hehe :-) Är mycket bättre att stå ensam och greja i lugn och ro =)Tårtan bestod av lemoncurdgrädde och chokladmousse med crisp :) Väldigt syrligt och gott =)
Ser ni något på bilden som inte passar in?! :) Det är vad grannen modellerade som han egentligen ville limma fast på magen...

11 kommentarer:

 1. Gud vilken söt tårta! Gillade den bäst utan den lilla extra detaljen :-)

  SvaraRadera
 2. Nog ser jag den extra detaljen :-)

  SvaraRadera
 3. Åh! Vilken härlig kycklingtårta! Superfin!

  SvaraRadera
 4. Men vilken fin tårta du har gjort! Superläcker! :-)

  sv: Haha ja jag vet precis vad du menar ;-) Har en del fat (och annat) som jag bara har en av, men just dessa fat+espressokoppar köpte sambon själv och då blev det 4 av varje. Har faktiskt till o med sett tårtfat på El-Giganten vilket jag blev väldigt förvånad över. Känns inte riktigt som deras grej ;-)
  Har en tendens att köpa på mig massor av bra-att-ha-fotogrejer men gömmer dem lite fint i ett skåp, men visst har sambon oxå påpekat detta ett par gånger... för att inte tala om alla tårtfat som finns lite överallt i huset ;-) Man skulle helt klart ha en hel källare tillägnad denna "lilla" hobby ;-)

  SvaraRadera
 5. Tack för alla kommentarer :)


  Lisa: haha ja jag tänkte väl att jag nog inte var ensam om att köpa en av varje hehe :) Börjar bli väldigt fullt i skåpen här också så nu börjas de staplas på höjden. Tårtfat har jag också jättemånga av men våningskakfat skulle jag behöva mer av. Har dom de också på elgiganten? Får nog ta en titt där nästa gång :)En källare bara för denna hobbyn hade varit bra ;)

  SvaraRadera
 6. sv: Vi får ta och flytta helt enkelt så vi får plats ;-)

  Haha ett våningsfat har jag nog inte sett där men man vet aldrig. Du får gärna återkomma ifall du hittar något :-)

  SvaraRadera
 7. Jag ser en "pille" ;)
  Tur att han inte limmade dit den!

  Jättefin tårta du gjort =)

  SvaraRadera