onsdag 3 november 2010

Recept: Fladdermuskakor alá ballerina

Eftersom jag fått förfrågan om recept och hur jag gjorde dessa fladdermuskakor alá ballerina så tänkte jag därför skriva upp de :)
Detta receptet som jag användmig utav kan man även göra cookipops av, alltså kakor som sitter på pinne, man kan även byta ut kakaon och använda lite mer mjöl + vaniljsocker och du får då goda vaniljkakor. Dessa kakor innehåller inget bakpulver och håller därför formen i ugnen väldigt bra!

Recept:
100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1,5 msk kakao eller 1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör

Har man matberedare så blandar man allt snabbt i den men jag använde mig av de traditionella sättet med skål och elvisp =) När allt är väl blandat, ställ in bunken i kylskåpet i minst en timma. Ta sen fram en liten del och baka ut några kakor allt eftersom, degen blir annars väldigt mjuk när den blir rumsvarm. Jag tryckte ut massa cirklar och i varannan cirkel så tryckte jag ut en fladdermus med mitt pepparkaksmått, sen plockade jag upp fladdermusen med en kniv så att den är ihålig. Grädda kakorna i 170grader i ca 8-15 minuter, beror på vad du har för ugn- håll koll på kakorna. Vaniljkakorna är klara när de börjar få lite färg men på kakaokakorna är de svårt att se, jag använde mig av att lyfta upp en kaka med stekspade för å se om den släppte lätt och då var den klar. Tog ca 10 minuter i min ugn.

När de är klara och har svalnat så gjorde jag i ordning nutellafrosting, egentligen på fri hand men jag tog ungefär en deciliter nutella och hällde sen ner ca 2-3dl florsocker under tiden jag vispade med elvispen. När konsistensen känns bra (den kan vara lite lösare än cupcakesfrosting eftersom den inte behöver hålla formen lika bra) så hällde jag ner all frosting i en spritspåse med en liten rund tyll och började med att spritsa en ring ca 5 mm ifrån ytterkanten, sen fyllde jag hela ringen med frosting. Under tiden man spritsar de andra kakorna så har frostingen sjunkit ihop och man ser inte hur man spritsat. Till sist lägger jag på överdelen och efter lite torkningstid så är de färdiga =)

6 kommentarer:

  1. Tack för receptet de kommer bli en succe på Halloween kalaset

    SvaraRadera
  2. Hello mates, nice post and good arguments commented here, I am truly
    enjoying by these.
    Feel free to visit my page easy making money online

    SvaraRadera
  3. The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested
    to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be
    a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.
    I know this is completely off topic but I had to share it with someone!
    Also see my webpage - forex trading demo

    SvaraRadera
  4. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere.
    Short but very accurate info… Many thanks for
    sharing this one. A must read article!
    Feel free to visit my web blog webpage

    SvaraRadera
  5. Great delivery. Great arguments. Keep up the amazing spirit.
    Feel free to surf my blog : easy way for a kid to make money

    SvaraRadera
  6. You have made some good points there. I looked on the net to find out more about the issue and found most people will
    go along with your views on this web site.
    Take a look at my weblog : how to make some money fast

    SvaraRadera