torsdag 28 februari 2013

Vårat STORA Dop dessertbord med 600 kakor plus tårta till 80 pers!

Först vill jag säga att jag är jättenöjd med dopet! Allt blev precis som jag tänkt och de var verkligen jättefint och alla verka nöjda och glada :) Jag och älsklingen köpte några blombuketter och höll tal i församlingshemmet för att tacka några viktiga personer som hjälpt oss och som betyder mycket för oss.
Tror inte jag skrivit det här i bloggen men när vi födde Nowelia så åkte vi ju hem efter några timmar, hade knappt varit hemma alls och hon satt fortfarande med overallen på i bilbarnstolen (bara 20 timmar gammal) när hon helt plötsligt började hosta och blev helt blå hela hon, hela armarna och hela kroppen var knallblå..! De var de värsta jag någonsin varit med om!! I det tillståndet så glömmer man allt och vet inte ett dugg och trots att man såklart vet vad larmnumret är så vad de knappt så man kom på det där och då.. Givetvis ringde vi 112 ganska omedelbart och 2 ambulanser var snabbt på plats. Men som tur var så var Karin på besök hos oss och de var hon som tog tag i hela situationen och vände Nowelia uppoch ned på och slog på ryggen osv så tillslut så kom hon igång men hon var fortfarande knallblå hela hon när ambulanspersonalen var på plats. Så givetvis ville vi tacka henne särskilt vid en sån här stor folksamling, utan henne så kanske inte Nowelia hade levt och då hade vi inte kunnat haft detta dop. Vi är så himla tacksamma för detta!! Men nu nog om de tråkiga och över till de roliga ;)

På vårat dop hade vi ju som ni säkert redan vet ett dessertbord, man får väl lov att kalla det stort med tanke på att de fanns nästan 600 kakor + tårta till 80 personer på bordet som för övrigt är 2,7 meter långt. Gjorde ju nästan 100 av varje sort (någon blev de 120 stycken av) med tanke på att jag bjudit över 100 personer. Och då man inte kan göra en enda stor sats på en och samma gång så har jag fått baka vid flera olika tillfällen, tacka vet jag frys (som vi för övrigt har 3 stycken smockfulla). Räkna ihop lite snabbt att jag lagt ner ca 55 timmar för att genomföra detta dessertbord (inklusive tårtan som bara den tog sammanlagt 24 timmar att göra). Totalkostnaden har jag tyvärr inte vågat räkna ihop, de räckte med att jag räkna ut att bara oreokakorna kostat 520kr att göra, bara bullformarna kosta 250kr och att bara den ena fyllningen till tårtan kosta 165kr (nougatmoussen).. Men även utan att räkna ihop allt så förstår jag att de är några tusen allt som allt! Är glad jag börja med inköpen av vasar, servetter, ljus, bordsdekorationer, dukar, material till inbjudningskort och vimpel, kläder med mera redan i oktober och framöver så var det inte lika mycket att betala för denna månaden :)

Förra gången när äldsta dottern Meline döptes så var ju färgtemat Cerise eftersom jag inte vill vara som alla andra som använder babyrosa (inget fel med den färgen i sig bara de att det är så vanligt), så denna gången blev det Lila! Vad svårt de skulle vara att välja ny färg varje gång om man skulle ha 10 tjejer hehe ;) Gjorde inbjudningskorten själv och utgick sen från de kortet både i dukning och dessertbord vilket ni säkert förstår själv av att se på bilderna. Exempelvis så är fotografiet på kortet med även i en ram på presentbordet osv.

Alla bilder blir större om man trycker på dom.. För att se recepten på de olika kakorna så trycker du på länkarna nedanför som är "gömda" i kaknamnen :)

 
De som fanns på dessertbordet var:
 
 
Massa fler bilder på tårtan och information om vad den innehöll finns i ett eget blogginlägg, för att se det tryck här!Denna fina bukett fick jag av hon som räddade livet på våran tjej!
Så här såg dopinbjudningskortet ut som jag gjorde i julas..
Och slutligen ett kort på hela familjen och självaste huvudbarnet :-)

3 kommentarer:

 1. Vilket fint dessertbort, och vilket hästjobb du gjort! Den där tårtan är helt otrolig!!! Så vacker!

  Du är jätteduktig o jag älskar din blogg!
  Vad hemskt o höra om eran dotter men verkligen tur i oturen att det löste sig! Förstår att i den stunden var det svårt o tänka klart.
  kram /Jojo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket för din kommentar! Var verkligen jätteroligt att höra att du gillar både bloggen och förstår vilket jobb jag lagt ner :-) Tack för omtanken och hoppas du fortsätter titta in med jämna mellanrum :)

   Radera
 2. Tårtan är verkligen helt otroligt vacker! Riktigt bra gjort :) jag är skitnervös inför kommande bröllopstårta jag ska göra :S några tips?

  SvaraRadera