onsdag 6 mars 2013

Ett hett litet tips - Superbra lååång kniv till tårtbottnar!

Jag har provat flera olika sorters tårtskärare/tårtdelare osv men alltid tyckt att brödkniven är bäst när de gäller att dela tårtbottnarna. Den enda nackdelen har varit att skärbladet bara är drygt 20cm så man får trixa lite och vrida och vända på bottnarna om man har en bred tårtbotten. Har därför sedan länge önskat mig en låååång brödkniv (de stod även med på julönskelistan) och vi är flera stycken som både googlat och letat i massvis av affärer men inte hittat någon längre än standardkniven.. Vet att vi hade de när jag gick på restaurangskolan så min sista utväg var att åka dit eller till någon restaurang och fråga om man får köpa en.. MEN, så en dag kom sambon på den briljanta ideén isoleringskniv som ser ut som en vanlig brödkniv men som egentligen är till för att skära isolering. Sagt och gjort så åkte han genast till bygghandel (cheepy) och köpte denna kniv för ca 120kr. Den är ca 50 cm lång och jag blev såld direkt då jag stod och skar till tårtbottnarna till våran stora doptårta. Nu är de inte längre några problem att skära 30cm´s tårtor med bara ett snitt, på 40cm´s formen däremot fick man vända och vri lite på när man skärde för att den skulle nå helt men så är jag ju van att göra med den vanliga lilla brödkniven så de var inga problem.


Ett superbra köp så jag rekommenderar verkligen denna.. Ett hett litet tips :-)

4 kommentarer:

 1. Vad underbart:)
  Tack så hemskt mycket för detta tips och en underbar blogg:)

  Med vänliga hälsningar
  / Jonnha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du :-) Bara roligt när andra får nytta utav ens tips :)

   Radera
 2. Superbra tips då jag som senast igår tänkte på att jag skulle vilja ha en lång, sågtandad kniv att skära tårtbottnar med:) Kul att hitta en värmlänning som håller på med tårtor också, precis som jag...även om du är ett proffs i jämförelse med mig, hihi :)
  Ha en fin fortsättning på veckan:)
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för den snälla kommentaren :)) Roligt att du gilla mitt tips och att även du kommer från värmland =) De är att en rolig hobby vi hittat ;) Du får ha en fortsatt fin vecka du också..

   Radera