söndag 22 juli 2012

Lemoncurd Glass *superenkelt recept*

Nu när de är sommar passar de ju perfekt att fylla upp frysen med massa glass och de är ju så roligt att prova nya recept hela tiden. Detta recept hitta jag på kryddburken och de är verkligen superenkelt och de jag älskar med detta recept var att man inte behövde några ägg och så gick de jättesnabbt att göra, ca 10 minuter + frystiden då ;) Var lite skeptiskt till om de verkligen skulle smaka glass när de inte var några ägg i och trodde de skulle likna mer vattnig sorbeé men den var verkligen jättekrämig, len, frisk och jättegod =)
Den ända nackdelen med glass är att de smälter fort så man måste vara jäkligt snabb på att ta kort. Provade dessutom att använda trädgården som fotostudio och några av alla vackra blommor vi har men de var riktigt blåsväder och jag fick springa och hämta blommorna flera gånger under fotosessionen ;)

Tog lite bilder under tidens gång så de blir en mini steg för steg :)
Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
200 gram lemoncurd

GÖR SÅHÄR:
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden.
Blanda ner vad du nu vill smaksätta med, i detta fall lemon curd.
Häll ut i en form, täck med plastfolie eller sätt på locket och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen. ((jag använde min efter att den stått framme 10-15 minuter och då var den redan mjuk så håll koll på den så den inte rinner iväg))

5 kommentarer:

 1. åh ser jättegott ut,håller oxå på o göra glass så får se hur de blir i morgon.
  så friskt med lemon curd,

  SvaraRadera
 2. Toppentack för tipset! Det verkar ju riktigt enkelt och jag äääälskar lemon curd!

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det ser ut!!

  SvaraRadera
 4. MatTina avände detta receptet när hon var och hälsade på hos LillBabs här om veckan. Fast hon hade i rivna citronskal och färsk saft oxå. Jag ttestade själv här om vecka fast jag gjorde min egen curd. Det blev supergott fast jag upplevde inte alls att den var lärrsmält, tvärt om vi ha den stående ute gansa länge för att den inte skulle vara för hård....//Maria...

  SvaraRadera