lördag 18 juni 2011

Tårta: Händige Manny

Fick en förfrågan för några veckor sen om jag kunde göra en tårta med temat Händige Manny. Trodde ju vid det laget att jag skulle ha fått barn då så det var inga problem tyckte jag och börja googla på vem denna filuren var ;) (Kollar inte på barnprogram så ofta).
Gjorde dekorationerna med en gång och lät de ligga på skrivbordet vid fönstret, det ska jag aldrig mer göra om då det varit så soligt och varmt så upptäckte jag en dag att figurerna var helt varma och mjuka, gubben hade ju nästan lagt sig av värmen hehe. Tur de var några dagar kvar så de fick torka till sig lite igen (i en mörk och sval låda) men de blev aldrig så hårda att jag kunde ställa verktygen upp så som jag hade tänkt mig. Men de är sällan det blir exakt som den bild man har i huvudet.

Var dessutom hos BM på torsdag och hade då väldigt högt blodtryck så jag fick order om att vila och åkte dit igår igen för att se om det sjunkit men då var det istället ännu högre så jag blev beodrad att jag måste vila..! Jag svara lite som Alfons Åberg att aja men jag ska bara göra en tårta och sen ska jag bara göra det och bara det hehe.. De där med att bara ligga still har aldrig varit min grej så jag åkte hem och skynda mig göra klart tårtan för det tyckte jag var de viktigaste =)
Och Daniela som hade beställt tårtan la ut en bild på tårtan på facebook bara en kort stund efter den blev hämtad och skrev att hon var super, super jättenöjd och sånt är alltid så roligt att få höra eller i detta fall läsa :-)

Tårtan består av vaniljbotten fylld med kinderäggsfluff och daimmousse =)
Totalt tog den 10,5 timme att göra.

8 kommentarer:

 1. HÄFTIG! Min son sku gilla den där kakan :) Händige Manny ser vi några gånger om dagen ;) Snyggt moddelerat o häftig effekt på bokstäverna, genomförd :)

  SvaraRadera
 2. Denna tårta blev bara sååå häftig!! Riktigt snitsigt med måttbandet runt omkring och bokstäverna blev riktigt effektfulla! Och för att inte glömma verktygen, ur gulliga!! :) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. very cute tools

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tårta! Många fina detaljer. Vilken tur du hade som hann rädda figurerna från solenvärmen, hade inte varit så kul om de hade hunnit smälta.
  Ta det lugnt nu och inga fler "jag ska bara..."!
  Kram Erika

  SvaraRadera
 5. Så fin tårta, men nu måste du verkligen ta det lugnt, både för dig och knoddens skull

  SvaraRadera
 6. Jättefin tårta! Riktigt fina modelleringar också, tur att de gick att rädda! Då får du allt ta det lite lugnt nu tills bebben kommer :-)

  SvaraRadera
 7. Din tårta är så fina och ser riktigt roligt tycker jag!!

  SvaraRadera
 8. Tårtan är verkligen superfin! Så många fina detaljer, och det ser precis ut som de är hämtade ur händigr manny!

  Ta´t lugnt nu innan bebben kommer!

  SvaraRadera