måndag 13 juni 2011

Apelsin + chokladglass (Enkel)

Häromkvällen kom sambon bort till soffan och var lite besviken på att våran glass var slut eftersom han hade tänkt överraska mig med det ;) Åh nu när de är så varmt så är de verkligen gott att kunna ta sig lite glass så jag tog saken i egna händer och gjorde egen glass. Denna gången med apelsin och chokladsmak.

Jag hitta ett enkelt recept som bygger på lika delar ägg, grädde och socker (alltså ett ägg, en dl socker och en dl grädde). Och sen ren vanilj efter smak. Man vispar ihop äggulan och sockret i en bunke. Äggvitan i en. Och grädden i en. Sen blandar man ihop allt och så i med vaniljen. Jag använde 4 ägg i min sats och delade den på hälften när den var färdigblandad, i den ena halvan tillsatte jag en rad smält marabouchoklad + 2msk kakao och i den andra halvan hällde jag i en pressad apelsin, lite apelsinskal och lite orange pastafärg för att förstärka färgen. Var lite läskigt när man inte har något direkt recept utan bara testar sig fram men denna blev faktiskt kanongod!! :-) Sambon vägrar numera att köpa glass och tycker jag ska göra all glass själv ;)

Glassen stod i frysen några timmar och jag ställde fram den sådär 10 minuter innan vi skulle äta, tycker varken den var för hård eller isig, bara väldigt mäktig :)

7 kommentarer:

 1. Vi har bara en liten uteplats typ som ett litet radhus, men det fungerar att odla lite på :)

  SvaraRadera
 2. Låter supergott! Använde du inte glassmaskin då alltså?

  SvaraRadera
 3. Jag har fått massor av grädde kvar från studenten, idag går nog åt att expremintera med olika glass sorter och överraska familjen när de komemr hem. Detta recept låter och ser så underbart gott ut, det bara måste jag testa :) Tack så hemskt mycket för inspirationen :)

  SvaraRadera
 4. Bullmamma: Jaha jag som trodde du hade stor trädgård haha =)

  Pernilal: Nej jag äger tyvärr ingen glassmaskin..

  Marsipan freak: Ja det är kul att experimentera lite, ibland blir det bra och ibland skiter det sig ;)

  SvaraRadera
 5. Så gott, choklad och apelsin är en perfekt kombination

  SvaraRadera
 6. hej! hela ägg eller vitan/gulan??? aldrig gjort glass serru:)

  SvaraRadera
 7. Man använder hela ägg fast var för sig :) Äggvitan ska vispas för sig och äggulan ihop med sockret :)

  SvaraRadera