söndag 26 juni 2011

Fylld chokladlåda med steg för steg...

Igårkväll var jag sugen på att prova något nytt och slängde ihop världens lyxigaste dessert =) Den tar lite tid att göra men är egentligen rätt enkel...

Jag började med att göra en chokladlåda och dekorerade samtidigt några jordgubbar med choklad, sen fyllde jag lådan med vaniljglass med krossad choklad och la över jordgubbarna. Blev hur snyggt som helst, supergott men trots att lådan var 10x13cm och vi var två som åt på den så var de alldeles för mycket för att orka äta allt ;) Nästa gång ska jag prova att göra dessa i aluminium-muffinsformar de tror jag är mer lagom till en person =)


Här nedan följer en enkel steg för steg beskrivning ifall någon vill testa att göra sin egna chokladlåda att fylla med något mumsigt...

Du behöver 3 olika sorters choklad, jag använde vit choklad, ljus blockchoklad samt after eight men den blev ganska seg så jag skulle hellre ha tagit vanlig mörk choklad. Du behöver även aluminiumformar eller plastformar som du lätt kan kassera när du gjort klart dom..
Börja med att smälta den vita chokladen och ringla eller spritsa kors och tvärs i aluminiumformen. Ställ in i kylskåpet medans du smälter nästa choklad.
Smällt den mörka chokladen eller i mitt fall after eighten och ringla eller spritsa kors och tvärs i formen. Ställ in i kylskåpet medans du smälter nästa choklad.
Smällt sedan den ljusa chokladen, går åt ungefär 60gram till en form i denna storlek. De bästa är att prova sig fram och sen smälta mer om det inte räckte. Häll i chokladen i formen och vrid formen så att chokladen rinner längst med hela formen.
Så här ska den se ut när den är klar. Ställ in i kylskåp så att de får stelna ordentligt innan du börjar med nästa steg...
När den har stelnat helt så är det bara att klippa några hack i folien och riva bort formen så har du en jättefin dekorativ chokladlåda :-)

7 kommentarer:

 1. Supersmart, och vad gott det låter!!! Skulle jag vilja testa så tack för beskrivningen :)

  SvaraRadera
 2. De här måste jag testa till nästa tjejträff. Ser absolut supersmarrigt ut!

  SvaraRadera
 3. De här måste jag testa till nästa tjejträff. Ser absolut supersmarrigt ut!

  SvaraRadera
 4. De här måste jag testa till nästa tjejträff. De ser absolut supersmarriga ut.

  SvaraRadera